ΤΟΠΙΚΑ

Στο Βόλο η πρώτη πιστοποιημένη παιδική χαρά στη Θεσσαλία

στο-βόλο-η-πρώτη-πιστοποιημένη-παιδικ-272702

Παρελήφθη χθες από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης το Ειδικό Σήμα Καταλληλότητας Λειτουργίας Παιδικής Χαράς που προορίζεται για τη νέα παιδική χαρά στη συνοικία Χιλιαδού του δήμου Βόλου.

Είναι η πρώτη πιστοποιημένη παιδική χαρά που ολοκληρώθηκε από το δήμο Βόλου και δόθηκε προς χρήση στους πολίτες στην περιοχή Χιλιαδού μεταξύ των οδών Κουντουριώτου – Γιάννη Δήμου τον περασμένο Ιούλιο.

Πρέπει να τονιστεί ότι ο δήμος Βόλου πρωτοπορεί στην κατασκευή νέων παιδικών χαρών σύμφωνα με τα ισχύοντα διεθνή πρότυπα ασφαλείας και η παιδική χαρά στη Χιλιαδού είναι η πρώτη πιστοποιημένη από το υπουργείο Εσωτερικών σε ολόκληρη την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σημειώνεται επίσης ότι βρίσκονται σε εξέλιξη η ανακατασκευή της παιδικής χαράς των Ανω Λεχωνίων, η οποία προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, ενώ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν εργασίες ανακατασκευής των παιδικών χαρών Νέας Αγχιάλου, Πορταριάς, Αλλης Μεριάς, Ελικοδρομίου Νέας Ιωνίας και φυσικά του Αγίου Κωνσταντίνου στο Βόλο, η οποία θα είναι πρότυπη παιδική χαρά ανάλογη αυτών που βλέπουμε στις ευρωπαϊκές πόλεις.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θανάσης Σταυρίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του και υπογράμμισε ότι «με το σήμα αυτό πιστοποιείται ουσιαστικά και η προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε νέους χώρους κατάλληλους και ασφαλής για τα παιδιά μας. Είναι ένας από τους στόχους που έβαλε η νέα Δημοτική Αρχή από το ξεκίνημά της, μόνο που τώρα αποδεικνύει έμπρακτα ότι υπόσχεται, πρωτοπορώντας παράλληλα σε όλη τη Θεσσαλία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου