ΤΟΠΙΚΑ

Ο «Κένταυρος» από το Πήλιο στο διεθνές φεστιβάλ αφήγησης του Μόντρεαλ

ο-κένταυρος-από-το-πήλιο-στο-διεθνές-272647

Ο «Κένταυρος» θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Αφήγησης του Μόντρεαλ, το οποίο διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και φέτος διεξάγεται από 20 έως 29 Οκτωβρίου. Μετά από την περσινή πρόσκληση της Ουαλίας, οι άνθρωποι του πηλιορείτικου φεστιβάλ αφήγησης «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη», που διοργανώνεται στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας από το 2011, φέτος θα έχουν τη χαρά να παραβρεθούν ανάμεσα στους 20 καλλιτεχνικούς διευθυντές διεθνών φεστιβάλ αφηγήσεων του εξωτερικού από όλον τον κόσμο, προκειμένου να μεταφέρουν και να καταθέσουν την εμπειρία τους από τις εδώ διοργανώσεις, που ήδη περπατούν στην προϋπάντηση της 8ης χρονιάς τον Αύγουστο του 2018.

Αφορμή στάθηκε η επίσημη πρόσκληση των Καναδών διοργανωτών προς τον «Κένταυρο», καλύπτοντας όλες τις δαπάνες της παρουσίας του στο Μόντρεαλ, για να συμμετάσχει στον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών προσεγγίσεων και ιδεών με εκπροσώπους διεθνών διοργανώσεων του εξωτερικού, όπως η Γαλλία, το Βέλγιο, ο ευρύτερος βρετανικός χώρος, Αγγλία, Σκοτία, Ουαλία), η Ιρλανδία, η Ισπανία, το Βέλγιο, η Σιγκαπούρη, η Σουηδία, οι ΗΠΑ, κ.λπ.

Παράλληλα, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Πηλιορείτικου φεστιβάλ αφήγησης και αφηγητής Δημήτρης Β. Προύσαλης, θα αφηγηθεί στο αγγλόφωνο άνοιγμα του καναδικού φεστιβάλ μαζί με σημαντικούς εκπροσώπους από την Ιρλανδία, την Αίγυπτο, τον Καναδά και το βρετανικό χώρο. Με την ευκαιρία της παραμονής εκπροσώπων της στο Μόντρεαλ, η μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη», εκπληρώνοντας αρχές και στόχους που εκπορεύονται από το καταστατικό της, θα πραγματοποιήσει αφηγήσεις ελληνικών λαϊκών παραμυθιών στις νέες γενιές του απόδημου ελληνισμού που φοιτά στα εκεί κοινοτικά σχολεία, μεταφέροντας άρωμα παράδοσης από το σεντούκι της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου