ΤΟΠΙΚΑ

Αδελφοποίηση του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας με τα νοσοκομεία OSPEDALI PRIVATI FORLI της Ιταλίας

αδελφοποίηση-του-ιασω-θεσσαλίας-με-τα-271795

Με ιδιαίτερη τιμή, το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας ανακοινώνει την επίσημη έναρξης επιστημονικής συνεργασίας μεταξύ της Ά Χειρουργικής Κλινικής και του Proctology Unit Degli Ospedali Privati Forli της Ιταλίας. Σκοπός της αδελφοποίησης είναι η από κοινού εκπαίδευση χειρουργών σε καινοτομικές και εξειδικευμένες πρωκτολογικές επεμβάσεις, η ορθή εφαρμογή των διαγνωστικών αλγορίθμων, η ανταλλαγή απόψεων, καθώς και η δυνατότητα ‘’δεύτερης γνώμης’’ από εξέχοντες και έγκριτους ιατρούς.

Η Α΄ Χειρουργική Κλινική του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, υπό τη Διεύθυνση του Χειρουργού Ευάγγελου Καναβού, με τη συμβολή εξειδικευμένων και έμπειρων συνεργατών χειρουργών καλύπτει όλο το φάσμα της Γενικής Χειρουργικής. Εξειδικεύεται στην Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική παθήσεων: κοιλιακού τοιχώματος-διαφράγματος, παχέος, ορθού και λεπτού εντέρου, στομάχου, πρωκτού και περιπρωκτικής περιοχής, πυέλικών οργάνων, παθήσεων χοληφόρων, με σύγχρονες τεχνολογικά μεθόδους (EPSiT, Rafaelo, LIFT, VAΑFT)

Η πολυετής εμπειρία των ιατρών της στις σύγχρονες ενδοσκοπικές τεχνικές και η εξοικείωσή τους με την πρωτοποριακή τεχνολογία, ώθησαν την Α΄ Χειρουργική Κλινική του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας σε μία τόσο σπουδαία συνεργασία, εκτός ελληνικών συνόρων και μάλιστα με το πλέον εξειδικευμένο Πρωκτολογικό Κέντρο της Ευρώπης. Το Τμήμα Πρωκτολογίας του Φορλί, με επικεφαλής τους Dr. Francesco Cantarella και Dr. Enrico Magni καινοτομεί στην αντιμετώπιση παθήσεων πρωκτού και περιπρωκτικής περιοχής, με πρωτοποριακές τεχνικές χρήσης λέιζερ και επεμβάσεις σε εξειδικευμένες ιατρικές περιπτώσεις, οι οποίες διδάσκονται και παρουσιάζονται παγκοσμίως.

Υπογράφοντας το Μνημόνιο Αδελφοποίησης, αμφότερα τα μέρη συμφώνησαν να συμβάλουν ενεργά στην κοινή εκπαίδευση των ιατρών τους στους τομείς εξειδίκευσης που αφορούν τη συνεργασία: – Με διεξαγωγή εκπαιδευτικών σεμιναρίων και ανταλλαγή επισκέψεων εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων για πρακτική μετεκπαίδευση.

  • Με την οργάνωση ειδικών εκπαιδευτικών θεμάτων (e-learning) με τηλεκπαίδευση και συζήτηση περιστατικών με οργάνωση τηλεϊατρικής τηλεδιάσκεψης.

Με το πέρας της εκδήλωσης, ο κ. Ευάγγελος Καναβός δήλωσε «είναι μεγάλη η χαρά μας που καταφέραμε να φέρουμε στην Ελλάδα, στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας τόσο σπουδαίους επιστήμονες, με σημαντική εξειδίκευση στη χειρουργική παθήσεων του πρωκτού. Μας τιμά ιδιαίτερα που μας ξεχώρισαν, για να μοιραστούν μαζί μας την τεχνογνωσία τους και την εμπειρία τους, που έχει να κάνει με τα δυσκολότερα περιστατικά της Ευρώπης. Εμείς, η Α΄Χειρουργική Κλινική, αλλά και το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας γενικότερα, είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τους καλύτερους, να πάρουμε γνώση, να δώσουμε ιδέες, να ανταλλάξουμε εμπειρίες και πρακτικές, για να ωφελήσουμε τους ασθενείς μας εδώ, στην Κεντρική Ελλάδα»

Σε σχετική του δήλωση ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας κ. Θεόδωρος Ταλάρης τόνισε:

«Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε στην οικογένεια του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας σημαντικούς και πρωτοπόρους επιστήμονες του εξωτερικού. Η συνεργασία μεταξύ της Ά Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου μας και του Proctology Unit Degli Ospedali Privati Forli της Ιταλίας έρχεται να επιβεβαιώσει το κοινό, επιστημονικό, όραμα για μια ιατρική που δεν μπορεί να γνωρίζει σύνορα. Η διάχυση της πληροφορίας και οι καλές πρακτικές, η χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας και οι βέλτιστες πρακτικές, η εξειδίκευση μα πάνω απ’ όλα η συνεχής εκπαίδευση του ιατρικού προσωπικού αποτελούν για το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας ζητούμενα διαρκείας. Η φιλοσοφία μας ακουμπάει στην επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο. Καλωσορίζω λοιπόν με χαρά λαμπρούς επιστήμονες που θα μας βοηθήσουν και θα τους βοηθήσουμε με στόχο πάντα τις υψηλές παροχές υγείας στους πολίτες.»

Ο Dr. Enrico Magni, επικεφαλής του Proctology Unit Degli Ospedali Privati Forli, αφού ευχαρίστησε για τη φιλοξενία στη δήλωσή του ανέφερε: «είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος σήμερα, καθώς γιορτάζουμε την αρχή μιας όμορφης συνεργασίας, όπου μαζί, θα δημιουργήσουμε τις βάσεις για τη χειρουργική της νέας εποχής.»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου