ΤΟΠΙΚΑ

Εργαζόμενοι ΔΕΥΑΜΒ: «Επαναστάτες του τζάμπα»

εργαζόμενοι-δευαμβ-επαναστάτες-του-271712

Την παρέμβαση των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ προκάλεσε η τελευταία δολιοφθορά από αγνώστους στο χλωριωτή στην υδρευτική δεξαμενή της Πορταριάς και τα απειλητικά σημειώματα για τη ζωή και τις οικογένειές τους που βρήκαν οι δύο υπάλληλοι της επιχείρησης.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ καταγγέλλει τους πρωτεργάτες της «αυτοδιαχείρισης» ως «οπαδούς της μόλυνσης του νερού», που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία -δεδομένου του μικροβιακού φορτίου που ανιχνεύτηκε στο νερό- και ως «επαναστάτες του τζάμπα» που επιβαρύνουν τους δημότες του Βόλου με τα δικά τους έξοδα για ύδρευση, άρδευση και αποχέτευση.

Ζητούν παρέμβαση από τις αστυνομικές αρχές και την Εισαγγελία, ενώ παράλληλα ψέγουν πρώην και νυν διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ για χλιαρές αντιδράσεις που έχουν αποχαλινώσει την αυθαιρεσία.
Στην ανακοίνωση – κόλαφος για τα τεκταινόμενα στο Πήλιο, οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ, αναφέρουν τα εξής:

«Είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ, μαζί με το σύνολο των πολιτών αυτής της πόλης, μάρτυρες απίθανων περιστατικών, με πρωταγωνιστές τους γνωστούς άγνωστους θιασώτες της αυθαιρεσίας και της ιδιοποίησης του δημόσιου αγαθού σε βάρος των χιλιάδων πολιτών του Πολεοδομικού Συγκροτήματος.

Οι καταστροφές των συστημάτων απολύμανσης του πόσιμου νερού, ξεκίνησαν με τον Καλλικράτη και καλά κρατούν, ελέω της ψηφολαγνείας των διοικούντων την ΔΕΥΑΜΒ και τον Δήμο, χτες και σήμερα.
Με το προκάλυμμα της αυτοδιαχείρισης και το απίθανο επιχείρημα ότι το απολυμασμένο και κατάλληλο για τη δημόσια υγεία νερό, είναι υποβαθμισμένο, επιχειρούν να κρύψουν τον βασικό στόχο που δεν είναι άλλος από τη μεταφορά των δαπανών που τους αφορούν για την ύδρευση, την άρδευση και την αποχέτευση, στις πλάτες των κατοίκων του Βόλου και της Ν. Ιωνίας.

Οι οποίοι μέσω των δικών τους λογαριασμών ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ και τα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης και άρδευσης, λοιδορούμενοι παράλληλα στην πράξη, καταναλώνοντας την θερινή περίοδο νερό επιβαρυμένο σε χλωριόντα, επειδή «προέχει» η σπατάλη του νερού από τους επαναστάτες του τζάμπα!

Η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει. Εφτασαν οι οπαδοί της μόλυνσης του νερού και της διοχέτευσης πόσιμου νερού επικίνδυνου για τη δημόσια υγεία στους πολίτες, πέραν του τραμπουκισμού της καταστροφής των συσκευών χλωρίωσης να αφήσουν απειλητικά σημειώματα προς τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ, οι οποίοι επιτελούν το καθήκον τους, για την απολύμανση του νερού και την προστασία της δημόσιας υγείας. Απειλώντας μάλιστα τους ίδιους και τις οικογένειές τους!

Δεν είναι πλέον επαρκείς οι χλιαρές αντιδράσεις, μια δήλωση και μια μήνυση κατ’ αγνώστων. Αυτή η χλιαρότητα των αντιδράσεων από το 2011 και μετά έχει αποχαλινώσει την αυθαιρεσία και την εγκληματική συμπεριφορά των κρυπτόμενων πίσω από τις καταστροφές, τις απειλές και τον διασυρμό χιλιάδων πολιτών.

Ζητούμε από την Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, την δημιουργία ασφαλών συνθηκών εργασίας για τους εργαζόμενους στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Κι αυτό δεν γίνεται με την απεμπόληση της αρμοδιότητας, αλλά με την υλοποίησή του με τη συνδρομή των Αρχών.

Ζητούμε από τις αρμόδιες αρχές, την εφαρμογή των νόμων, για την προστασία του δημόσιου αγαθού του πόσιμου νερού και της δημόσιας υγείας.

Ζητούμε από τη δικαιοσύνη, την άμεση και αμείλικτη τιμωρία των συνεργούντων και των φυσικών αυτουργών των εγκλημάτων που διαπράττονται, σε βάρος του συνόλου της τοπικής κοινωνίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου