ΤΟΠΙΚΑ

Η πανδημία επηρεάζει τις χειμερινές κρατήσεις σε Βόλο και Πήλιο

η-πανδημία-επηρεάζει-τις-χειμερινές-κ-270819

Έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για τους χειμερινούς μήνες αποτελεί η Μαγνησία, με τα ορεινά του Πηλίου και τον Βόλο να προσελκύουν δεκάδες τουρίστες, κάθε χρόνο.

Όλα αυτά, βέβαια, πριν από την πανδημία του κορονοϊού, η οποία ανάγκασε πέρσι τα χειμερινά καταλύματα να παραμείνουν κλειστά και χωρίς τουρίστες.

Φέτος, τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά αλλά όχι στα επίπεδα προ κορονοϊού. Ο taxydromos.gr μίλησε με τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γρηγόρη Κοντορίζο, και επιχειρηματία του κλάδου, ο οποίος δίνει την εικόνα των κρατήσεων στη Μαγνησία αλλά και τα προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γρηγόρης Κοντορίζος ανέφερε ότι οι καθημερινές κρατήσεις είναι πεσμένες αρκετά σε σχέση με τα επίπεδα πριν την πανδημία, ενώ τα Σαββατοκύριακα οι κρατήσεις φτάνουν στο 65-70%.

Όσον αφορά την πληρότητα για τις γιορτές, αυτή την στιγμή φτάνει στο 80-85%, με την ελπίδα, όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο κ. Κοντορίζος, να φτάσουν το 100% στην κορύφωση των εορτών, λέγοντας ότι θα είναι «κρατήσεις της τελευταίας στιγμή».

Σε ερώτηση για τους λόγους που οι κρατήσεις δεν είναι στα παλαιότερα επίπεδα, ο επιχειρηματίας αναφέρθηκε στον υψηλό αριθμό κρουσμάτων, ο οποίος οδηγεί σε δεύτερες σκέψεις τους τουρίστες, αλλά και στην απαγόρευση εισόδου των ανεμβολιάστων στην εστίαση και σε αρκετές άλλες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια του ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, τα ξενοδοχεία στον Βόλο λειτουργούν στο 100%, όπως και στην Πορταριά, ενώ αντίθετα σε Χάνια και Τσαγκαράδα λειτουργεί το 70-80%, ενώ ένα μικρό ποσοστό ανοίγει μόνο τα Σαββατοκύριακα.

Τέλος, ο Γρηγόρης Κοντορίζος έκανε έκκληση να βρεθεί λύση για τις αυξήσεις σε ενέργεια και πρώτες ύλες. Για το συγκεκριμένο θέμα τόνισε ότι, «οι αυξήσεις είναι δυσβάσταχτες για τις επιχειρήσεις του τουρισμού, όταν και ο τζίρος είναι περιορισμένος και πραγματικά η εξίσωση είναι δύσκολη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου