ΤΟΠΙΚΑ

Οι ξενοδόχοι ζητούν ελαφρύνσεις για τη χρήση πιστωτικών καρτών

οι-ξενοδόχοι-ζητούν-ελαφρύνσεις-για-τ-270129

Τον έντονο προβληματισμό του σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι στο σύνολό τους, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, ο οποίος μετέφερε τα αιτήματα της Μαγνησίας στο πανελλήνιο συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Ο κ. Ζαφείρης έκανε παρέμβαση, θέτοντας υπόψη του ΣΕΤΕ την ανάγκη ενίσχυσης των επαγγελματιών από το κράτος σε μια περίοδο η οποία είναι ιδιαίτερα δύσκολη για όλους, ειδικά μετά τις αλλαγές που έρχονται, βάση μνημονίου.

Επικεντρώνοντας την αναφορά του στο πεδίο της χρήσης πιστωτικών καρτών, ο ίδιος επεσήμανε την ανάγκη θέσπισης φοροαπαλλαγών, αλλά και λογαριασμών οι οποίοι δεν θα κατάσχονται, προκειμένου οι επαγγελματίες να έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τις υποχρεώσεις τους.

Στο συνέδριο του ΣΕΤΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, έγινε συζήτηση για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω του φπα και γενικότερα λόγω της φορολόγησης των επιχειρήσεων, ενώ υπογραμμίστηκε ότι εάν διαρκέσει για χρονικό διάστημα πέραν του ενός έτους, ο τουρισμός θα καταστεί μη ανταγωνιστικός.

Παράλληλα διατυπώθηκαν διάφορες απόψεις σχετικά με την τουριστική προώθηση των περιοχών, ενώ έγινε αναφορά σε πιλοτικές δράσεις που υλοποιούνται από την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου για την επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Η κοινή θέση που διατυπώθηκε, ωστόσο, από τους συμμετέχοντες, συγκλίνει με την άποψη που έχει κατ’ επανάληψη επισημανθεί, ότι δηλαδή, πρέπει να βρεθεί από κοινού λύση με το κράτος, στα θέματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες.

Η παρέμβαση του κ. Ζαφείρη, επικεντρώθηκε στον ΕΝΦΙΑ και τη χρήση πιστωτικών καρτών, ενώ όπως υπογράμμισε ο ίδιος «πρέπει να θεσπιστούν φορολογικές απαλλαγές, μείωση των επιτοκίων αλλά και των κρατήσεων που έχουν υιοθετηθεί από τις τράπεζες για τη χρήση των καρτών και γενικά να δοθούν κίνητρα στους επιχειρηματίες». Παράλληλα ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας λογαριασμών οι οποίοι δεν θα κατάσχονται «με δεδομένο ότι θα πρέπει με τα χρήματα από τις εισπράξεις οι επιχειρηματίες να πληρώνουν και τις εισφορές τους, τις δόσεις τους και γενικά να καλύπτουν τα έξοδά τους».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου