ΤΟΠΙΚΑ

Στο 1ο φεστιβάλ ελληνικού οίνου συμμετείχε ο Δήμος Βόλου

στο-1ο-φεστιβάλ-ελληνικού-οίνου-συμμετ-269263

Με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού μέσα από τη γαστρονομία

Στο πρώτο φεστιβάλ ελληνικού οίνου Greek Wine Festival, A Glass of Greece, που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Amersfoort της Ολλανδίας στις 8 Δεκεμβρίου, συμμετείχε η Αντιδημαρχία Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού με το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με την Ενωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας και μετά από πρόσκληση του Γραφείου Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Κάτω Χωρών.

Στόχος ήταν η ανάδειξη του προορισμού του Βόλου και του Πηλίου μέσα από τη θεματική ενότητα της γαστρονομίας και των παραδοσιακών προϊόντων που ξεχωρίζουν.

Οπως ενημερώνει ο Δήμος Βόλου, τo φεστιβάλ ξεκίνησε με παρουσίαση ελληνικών κρασιών σε κλειστό κύκλο Ολλανδών sommelier, ενώ στη συνέχεια καλεσμένοι στην εκδήλωση προβολής των αυθεντικών ελληνικών γεύσεων, ήταν τουριστικοί πράκτορες, εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και bloggers που προβάλλουν θεματικές μορφές τουρισμού που ενημερώθηκαν για τις οινοτουριστικές διαδρομές ανά την Ελλάδα και δοκίμασαν παραδοσιακά γλυκά κουταλιού από το Πήλιο.

Ο Βόλος και το Πήλιο είναι αγαπημένοι προορισμοί των Ολλανδών τουριστών που ανταποκρίθηκαν ένθερμα στα ντόπια κεράσματα. Στο φεστιβάλ συμμετείχαν μαζί με το VOLOS PELION it’s true η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο Οργανισμός Προβολής Χαλκιδικής, η Aegean Airlines και η Grecotel.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου