ΤΟΠΙΚΑ

Ανώνυμη καταγγελία για συνουσιασμό μαθητών

ανώνυμη-καταγγελία-για-συνουσιασμό-μ-268821

Μία ακόμη σοβαρή υπόθεση έρχεται να κλονίσει την εκπαιδευτική οικογένεια της πόλης. Με ανώνυμη καταγγελία προς την Εισαγγελία Βόλου, άγνωστος επιστολογράφος κάνει λόγο για συνουσιασμό μαθητών μέσα στις σχολικές τουαλέτες και ζητά επέμβαση της δικαιοσύνης. Πρόκειται για μία πρωτοφανή στα σχολικά χρονικά καταγγελία που έρχεται να προκαλέσει αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και στους γονείς μαθητών.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η καταγγελία αφορά σε Γυμνάσιο της πόλης και έχει ήδη προκαλέσει αναστάτωση όχι μόνο στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του σχολείου, που είναι ενήμεροι για την καταγγελία αλλά ευρύτερα στη σχολική οικογένεια της πόλης και γονείς μαθητών.

Για την υπόθεση προ ημερών κλήθηκε να καταθέσει στην Εισαγγελία η διεύθυνση του Γυμνασίου.
Στην έγγραφη ανώνυμη καταγγελία γινόταν λόγος για την κακή κατάσταση των σχολικών τουαλετών που μετατρέπονται από τους μαθητές σε καπνιστήρια. Στην ίδια καταγγελία γίνεται λόγος -για πρώτη φορά στα σχολικά χρονικά των τελευταίων ετών- ακόμη και για συνουσιασμό μαθητών. Για το θέμα έχει γίνει «σούσουρο» στην εκπαιδευτική κι όχι μόνο οικογένεια.

Καθηγητές επικοινωνούν με συναδέλφους τους στο συγκεκριμένο σχολείο και τους ρωτούν τι συμβαίνει και πώς αντιμετωπίζουν την υπόθεση. Αλλωστε, οι εκπαιδευτικοί είναι εκείνοι που βρίσκονται εν δυνάμει «στο σκαμνί» για ό,τι στραβό γίνεται μέσα στους σχολικούς χώρους.

Το περίεργο ωστόσο είναι ότι ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του συγκεκριμένου σχολείου δεν έχει ενημέρωση από τη διεύθυνση για το περιστατικό, εν αντιθέσει με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών, που φέρεται να έχει έρθει εις γνώση του η συγκεκριμένη καταγγελία.

Ενημέρωση για το σοβαρό ζήτημα δεν έχει ούτε καν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε χθες με το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας, Γιώργο Δοδοντσάκη, ο οποίος δήλωσε άγνοια για την καταγγελία και το περιεχόμενό της ακόμη και για την κλήση του συγκεκριμένου διευθυντή να καταθέσει στην Εισαγγελία. «Δεν έχω απολύτως καμία ενημέρωση», δήλωσε ο κ. Δοδοντσάκης.

Η καταγγελία, η οποία ερευνάται ως προς την υπόστασή της, έχει γίνει ο εφιάλτης των εκπαιδευτικών. Στη διάρκεια των εφημεριών κάνουν στην κυριολεξία τους… ντέντεκτιβ, «οργώνοντας» το σχολείο από γωνιά σε γωνιά, ελέγχοντας τις τουαλέτες, συνομιλώντας με τους μαθητές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου