ΤΟΠΙΚΑ

«ΠΕΣ ΝΑΙ» στους Οικολόγους Πράσινους

πεσ-ναι-στους-οικολόγους-πράσινους-268810

ΠΕΣ ΝΑΙ. Αυτό είναι το όνομα της νέας αυτοδιοικητικής κίνησης που θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών του Βόλου στις δημοτικές του ερχόμενου Μάη. Πρωτοστάτες της νέας αυτοδιοικητικής κίνησης μέλη των Οικολόγων Πράσινων, που χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν στο Δημαρχείο, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους, να κατέβουν στις εκλογές, χωρίς μάλιστα να έχουν κάποιον ως επικεφαλής. Είναι η γνήσια αποτύπωση της άμεσης δημοκρατίας . Το επιτρέπει ο εκλογικός νόμος, είπαν η Βασιλική Νάκου, ο Θεολ. Παρδαλίδης και ο Βασίλης Βοργιάς, που μίλησαν για λογαριασμό της νέας αυτοδιοικητικής κίνησης. Οπως μάλιστα πρόσθεσαν, όσοι εκλεγούν, θα εναλλάσσονται στις θέσεις του δημοτικού συμβούλου.

Οι εκπρόσωποι της Κίνησης δεν τρέφουν αυταπάτες. Το είπε ξεκάθαρα ο κ. Βοργιάς. Δεν μας ενοχλεί, είπε, που είμαστε λίγοι. Δεν έχουμε ούτε τα οικονομικά μέσα, ούτε το μηχανισμό. Ούτε η εξουσία μας ενδιαφέρει.. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι το δικαίωμα του πολίτη να εκφραστεί.

Ο κ. Παρδαλίδης από την πλευρά του είπε ότι η αυτοδιοικητική παράταξη κινείται σε συνθήκες άμεσης δημοκρατίας, για να σημειώσει ότι οι εκλογές γίνονται με ποδοσφαιρικούς και όχι πολιτικούς όρους.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων οι εκπρόσωποι της Κίνησης είπαν ότι δεν συναντήθηκαν με κανέναν εκπρόσωπο πολιτικού φορέα, με αφορμή τις συναντήσεις που είχαν με αντιπροσωπείες από αυτοδιοικητικές παρατάξεις . Λέμε ναι σε όλους όσοι ενστερνίζονται τη βούλησή μας να μην υπάρχει επικεφαλής, έτσι ώστε όλοι οι υποψήφιοι να μπουν στο ψηφοδέλτιο επί ίσοις όροις και να αποφασίσουν οι ίδιοι οι πολίτες ποιους θέλουν ως εκπροσώπους τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, είπε ο κ. Παρδαλίδης.

Στη συνέχεια η κ. Βασιλική Νάκου διάβασε τις θέσεις της νέας Κίνησης με τους βασικούς πυλώνες παρέμβασής της για τα κοινά του Δήμου οι οποίοι αναλύονται στα παρακάτω:

  • Εμφαση στην τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα, με προώθηση δράσεων που μειώνουν την ανεργία, αναπτύσσουν την κοινωνική οικονομία και την οικονομία της αλληλεγγύης και μπορούν να εγγυηθούν μια ήπια ανάπτυξη σε βάθος χρόνου με σεβασμό στο περιβάλλον και τον εργαζόμενο.
  • Αναβάθμιση της καθημερινότητας της πόλης με άμεσες παρεμβάσεις σε θέματα που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας. Η υγεία και η ποιότητα ζωής των πολιτών, οι συνθήκες που διέπουν καθημερινές λειτουργίες της πόλης και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής αποτελούν το βασικό άξονα μιας νέας πολιτικής για την τοπική κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση.
  • Αλλαγή του ενεργειακού μοντέλου του δήμου για λόγους περιβαλλοντικούς, οικονομικούς, κοινωνικούς.
  • Προστασία των συλλογικών (δημόσιων) αγαθών (νερό, ελεύθεροι χώροι, δασικές εκτάσεις, κ.ά.) από ιδιωτικοποίηση και εκποίηση διότι ο δημόσιος χαρακτήρας τους διασφαλίζει ένα στοιχειώδες επίπεδο ζωής ανεξάρτητα από το αν αυξηθούν ή όχι τα εισοδήματα των πολιτών.
  • Ενεργή συμμετοχή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων, ακόμα και στη διαδικασία για τις προτεραιότητες του προϋπολογισμού. Διαφάνεια σε κάθε λήψη απόφασης και άνοιγμα του δήμου στους δημότες ώστε η συμμετοχή τους να είναι πραγματικά ουσιαστική και αποτελεσματική.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

(φωτό: Ηλίας Καρατσάλος)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου