ΤΟΠΙΚΑ

Συνέδριο για τον πολιτισμό και την ειδική αγωγή

συνέδριο-για-τον-πολιτισμό-και-την-ειδ-268594

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του Προγράμματος Επικαιροποίησης Γνώσεων Αποφοίτων ΑΕΙ (ΠΕΓΑ) «Πολιτισμός – Ειδική Αγωγή. Πρόσβαση ατόμων με αναπηρίες ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων» που υλοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής, πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνέδριο με τίτλο «Πολιτισμός και Ειδική Αγωγή». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Αμφιθέατρο «Κορδάτος», σήμερα και αύριο.

Η έναρξη του Συνεδρίου προγραμματίζεται για τις 9.30 π.μ. Ομιλίες θα πραγματοποιηθούν από καθηγητές μέλη ΔΕΠ που δίδαξαν στο πρόγραμμα και από εξειδικευμένους επιστήμονες και άλλων δημόσιων ή ιδιωτικών συνεργαζόμενων φορέων (πχ. μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι).

Στο Συνέδριο θα συμμετέχει η «Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία» με προβολή αποσπάσμaτος της ταινίας του κ. Παντελή Βούλγαρη «Μικρά Αγγλία». Η προβολή περιλαμβάνει ακουστική περιγραφή για ανθρώπους με προβλήματα όρασης και υπότιτλους για κωφούς και βαρήκοους. Πρόκειται για την πρώτη προβολή στην ιστορία του κινηματογράφου στην Ελλάδα, με καθολική προσβασιμότητα και σεβασμό στην ανθρώπινη ποικιλομορφία.

Το συνέδριο ολοκληρώνεται την επόμενη μέρα με Βιωματικά Εργαστήρια που αφορούν το σχεδιασμό και την παραγωγή εκπαιδευτικού/εποπτικού υλικού, καθώς και τεχνικές συνοδείας ατόμων με προβλήματα όρασης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου