ΤΟΠΙΚΑ

Προσπάθεια αντιμετώπισης των ζημιών στο οδικό δίκτυο Πηλίου

προσπάθεια-αντιμετώπισης-των-ζημιών-26822

Σε αναζήτηση επαφών με τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, προκειμένου να αντλήσει χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των ζημιών στο οδικό δίκτυο Πηλίου. Επίσης σε μεγάλο πρόβλημα αναδεικνύεται, σύμφωνα με την Περιφερειακή Ενότητα, το ζήτημα των αυθαίρετων κατασκευών παραπλεύρως του οδικού δικτύου και των προβλημάτων που δημιουργούν στην υφιστάμενη κατάσταση του οδοστρώματος.

Ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Γιώργος Καλτσογιάννης πραγματοποίησε χθες το πρωί περιοδεία σε όλο το οδικό κύκλωμα Πηλίου, ξεκινώντας από το Ανατολικό Πήλιο και καταλήγοντας στο Νότιο Πήλιο, προκειμένου να έχει μια άμεση εικόνα της κατάστασης που επικρατεί. Η κακή κατάσταση του οδικού δικτύου είναι γνωστή εδώ και πολύ καιρό, ενώ και έχει εκπονηθεί και μελέτη με δεκάδες επικίνδυνα σημεία. Το συνολικό κόστος αντιμετώπισής τους ανέρχεται στα 26 εκατομμύρια ευρώ και το πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχουν εξασφαλισμένοι πόροι.

Για το λόγο αυτό η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας προσανατολίζεται στην επικέντρωση έξι περίπου επικίνδυνων σημείων για τα οποία θα ζητηθεί άμεσα χρηματοδότηση.

ert.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου