ΤΟΠΙΚΑ

Εισαγγελική έρευνα για τον ιερέα μετά τα δημοσιεύματα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ

εισαγγελική-έρευνα-για-τον-ιερέα-μετά-267973

Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Βόλου τα sms με τις θεωρίες συνωμοσίας κατά του εμβολίου του κορονοϊού

Κατ’ επείγουσα προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε χθες η Εισαγγελία Βόλου για τον κληρικό του Πηλίου, που εν μέσω πανδημίας, χιλιάδων νέων μολύνσεων κορονοϊού καθημερινά και δεκάδων θανάτων βομβαρδίζει μέσω viber δημότες της ενορίας του με sms για να αποδείξει ότι το εμβόλιο κατά του ιού δεν χρησιμεύει.

Με αφορμή τα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ με τις αναρτήσεις του ιερέα από γνωστά site που αναπαράγουν θεωρίες συνωμοσίας, η Εισαγγελία Βόλου παρενέβη και ανέθεσε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου να διερευνήσει το περιεχόμενο των μηνυμάτων και τους αποδέκτες του.

Στόχος της εισαγγελικής έρευνας είναι να διαπιστώσει αν ο κληρικός διέπραξε το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων και μάλιστα σε σχέση με τις διατάξεις του νόμου για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Επιπλέον, θα διερευνήσει αν ο ιερέας διέπραξε το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή, αφού με το περιεχόμενο των μηνυμάτων προτρέπει το ποίμνιό του να μην εμβολιαστεί και να μην προστατευθεί έτσι από τον φονικό ιό που ξεκληρίζει ολόκληρες οικογένειες.

Στο πλαίσιο αυτό ο κληρικός αναμένεται το επόμενο διάστημα να κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τη στάση του και τη συμπεριφορά του την ώρα που η Εκκλησία και η Πολιτεία δίνουν αγώνα σκληρό αγώνα για τη διαχείριση της πανδημίας και η επιστημονική κοινότητα συστήνει ανεπιφύλακτα ότι ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και την έξοδο από την υγειονομική κρίση.

Σφίγγει ο κλοιός για αρνητές ιερείς

Επέβαλε «σιωπητήριο» ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος στα κηρύγματα κατά του εμβολιασμού, μετά τον σάλο με τον ιερέα του Πηλίου – «Συγγνώμη» ζήτησε ο κληρικός, που έκανε λόγο για απερισκεψία

Σιωπητήριο επέβαλε στα κηρύγματα κατά του εμβολιασμού για τον κορονοϊό ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγάντιος, μετά τον πανελλαδικό σάλο με τον αντιεμβολιαστή ιερέα, που αποκάλυψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ. Με κατ’ επείγουσα εγκύκλιο, την οποία μάλιστα είχε προαναγγείλει μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ο Μητροπολίτης απαγορεύει πλέον τις τοποθετήσεις με αντιεμβολιαστικό περιεχόμενο για τη νόσο covid.

Προειδοποιεί μάλιστα πως τα όρια ανοχής έχουν εξαντληθεί και με μορφή τελεσίγραφου σημειώνει ότι όποιος παραβεί ξανά τις υποδείξεις θα βρεθεί αντιμέτωπος με κυρώσεις.

Στην επείγουσα εγκύκλιο που απέστειλε προς τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος ο κ. Ιγνάτιος, επανερχόμενος στο ζήτημα της στάσης των κληρικών απέναντι στην πανδημία και του εμβολιασμού αναφέρει:

«Με το υπ. Αριθμ. πρωτ. 724/26/8/2021 εγκύκλιο σημείωμά μου, τον περασμένο Αύγουστο, απευθύνθηκα με τρόπο πατρικό και παραινετικό προς όλους σας για τη δύσκολη κατάσταση που συνεχίζεται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού covid-19 και τον εμβολιασμό σας. Ατυχώς, αναγκάζομαι, ως μη όφειλα, να επανέλθω, έχοντας εξαντλήσει τα περιθώρια ανοχής και υπομονής για περιπτώσεις απαράδεκτης στάσης συμπρεσβυτέρων μας που προξενούν τεράστια ζημία στους αδελφούς μας πιστούς.

Από τούδε και στο εξής απαγορεύουμε αυστηρότατα κάθε αναφορά στην ασθένεια covid-19 και στον μη εμβολιασμό, είτε σε κήρυγμα, είτε σε άλλη περίσταση, καθώς επίσης και στο πλαίσιο της εξομολόγησης και της προσωπικής επικοινωνίας σας με τους ενορίτες σας. Όπου, μέσω των πιστών, πληροφορηθούμε ότι δεν τηρείται αυτή η απαγόρευση, θα επεμβαίνουμε προσωπικά επιβάλλοντας κυρώσεις, με πρώτες την άρση της ευλογίας να κηρύττετε και να εξομολογείτε.

Επίσης, καθώς τα περιθώρια έχουν στενέψει, θα εξετάσουμε προσωπικά, μία προς μία, τις περιπτώσεις ιερέων, οι οποίοι, χωρίς να συντρέχει λόγος υγείας, παραμένουν ανεμβολίαστοι για τη θανατηφόρα νόσο της συνεχιζομένης πανδημίας.

Ελπίζουμε ότι θα συμμορφωθείτε όλοι στις παραπάνω εντολές μας και δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε».

Ζήτησε «συγγνώμη» στην απολογία του

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού χθες έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του ιερέα. Είναι ο εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καναλίων π. Αθανάσιος Σκοπιανός.

Χθες, ο ιερέας παρουσιάστηκε ενώπιον του Μητροπολίτου Δημητριάδος Ιγνατίου. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΙΜΔ «ο π. Αθανάσιος, τις τελευταίες ημέρες, απασχόλησε αρνητικά την κοινή γνώμη, καθώς αποκαλύφθηκε, διά του Τύπου, αλλά και διά προσωπικών καταγγελιών από ενορίτες του και όχι μόνο, ότι προέβαινε συστηματικά σε αντιεμβολιαστική προπαγάνδα. Η στάση του κληρικού παραβαίνει σαφώς τις ξεκάθαρες θέσεις και υποδείξεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως και του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, που αφορούν στον εμβολιασμό ως το μόνο μέσον για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ προκαλεί σύγχυση και αμηχανία στον λαό.

Ο εφημέριος των Καναλίων δήλωσε ενώπιον του Επισκόπου ότι, «κατόπιν της δημοσιότητας που δόθηκε γύρω από το πρόσωπό μου, επιθυμώ να ζητήσω ταπεινά συγγνώμη από τον Επίσκοπό μου και από τους ενορίτες μου για την απερισκεψία μου, η οποία μπορούσε να παρασύρει ή να θέσει σε κίνδυνο κάποιον από τους ενορίτες μου».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου