ΤΟΠΙΚΑ

Δράση 30 χρόνων και 3.000 απόφοιτοι στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας του Π.Θ.

δράση-30-χρόνων-και-3-000-απόφοιτοι-στο-τμήμα-267839

Περισσότεροι από 3.000 απόφοιτοι είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των 30 χρόνων λειτουργίας του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που ιδρύθηκε το 1989.

Με αφορμή την συμπλήρωση των 30 χρόνων λειτουργίας του τμήματος, πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση προχθές το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του κτιρίου του τμήματος, στο Πεδίον του Αρεως στον Βόλο, παρουσία διδασκόντων, αποφοίτων, συνεργατών και φοιτητών.

«Γιορτάζουμε τα 30 χρόνια από την ίδρυση του τμήματος που ήταν πρωτοπόρο, διότι για πρώτη φορά γίνονται σπουδές χωροταξίας σε προπτυχιακό επίπεδο στην Ελλάδα» υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του τμήματος Αριστείδης Σαπουνάκης, καθηγητής αρχιτεκτονικής και αστικής σύνθεσης.

Αναλύοντας το προφίλ του τμήματος, ο πρόεδρος αναφέρθηκε στα μεταπτυχιακά προγράμματα που υλοποιούνται από το τμήμα αλλά και σε συνεργασία με άλλα τμήματα του Πανεπιστημίου, ενώ σημείωσε ότι «πρόκειται για την ειδικότητα του μέλλοντος, διότι οι εκτός σχεδίου περιοχές, τα βουνά, η ύπαιθρος, δεν έχουν προστατευθεί». Παράλληλα, προσέθεσε με έμφαση ότι «ο συγκεκριμένος τομέας ανοίγεται πεδίο επαγγελματικής απασχόλησης για τους αποφοίτους».

Αναφερόμενους στους μελλοντικούς στόχους και τα αιτήματα που διατυπώνονται, ο κ. Σαπουνάκης επισήμανε ότι «πρέπει κατ’ αρχήν να συνειδητοποιήσει η πολιτική εξουσία στη χώρα μας, την ανάγκη του σχεδιασμού, γιατί στην Ελλάδα λείπει η κουλτούρα του σχεδιασμού. Θα θέλαμε αυτό που μαθαίνουν οι φοιτητές και εμείς σαν καθηγητές επιδιώκουμε να κυριαρχήσει, να κυριαρχήσει και στην πολιτική εξουσία, όχι μόνο στην κεντρική κυβέρνηση και στην περιφέρεια και στο δήμο», είπε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου