ΤΟΠΙΚΑ

ΕΚΒ για εργατικό δυστύχημα στο λατομείο: Εξοργιστική η καθυστέρηση για αυτοψία

εκβ-για-εργατικό-δυστύχημα-στο-λατομε-267818

Μεγάλες είναι οι υπηρεσιακές ευθύνες αναφορικά με την καθυστέρηση που καταγράφεται για την πραγματοποίηση αυτοψίας σε λατομείο στη Μηλίνα όπου σκοτώθηκε την περασμένη Παρασκευή ένας 23χρονος εργάτης, επισημαίνεται από τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Τρεις μέρες πέρασαν από το τραγικό εργατικό δυστύχημα, στα λατομεία της περιοχής «Χονδρή Άμμος» στη Μηλίνα, που στοίχισε τη ζωή ενός 23χρονου, αλλά για την αρμόδια Υπηρεσία (Διεύθυνση Μεταλλείων, με έδρα τη Θεσσαλονίκη), το συμβάν δεν θα συγκαταλεγόταν, φαίνεται, στα …άμεσης προτεραιότητας, ώστε να δεηθεί να επέμβει!

Έτσι, σήμερα και ενώ δεν έχει διενεργηθεί έως αυτή τη στιγμή καμιά αυτοψία και κανείς έλεγχος, για την εξακρίβωση των αιτίων του δυστυχήματος και την απόδοση ευθυνών σ’ εκείνους που τις φέρουν, στα συγκεκριμένα λατομεία οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά! Σα να μην τρέχει τίποτε εκεί πέρα, σα να μη χάθηκε η ζωή ενός νέου ανθρώπου!

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου καταγγέλλει το γεγονός της τόσο μεγάλης καθυστέρησης, θέτει δε επιτακτικά το ερώτημα: επιτρέπεται, τάχα, ν’ αποφασίζουν κάποιοι και να εγγυώνται …εκ του μακρόθεν την ασφάλεια των εργαζόμενων;».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου