ΤΟΠΙΚΑ

Ψυχολόγος ο αστυνομικός της γειτονιάς

ψυχολόγος-ο-αστυνομικός-της-γειτονιά-267185

Τον καλούν όταν ο σκύλος γαβγίζει, όταν τα απλωμένα ρούχα κόβουν τη θέα, όταν οι κάδοι είναι τοποθετημένοι σε εσφαλμένο σημείο, όταν καταστήματα ενοχλούν με τη λειτουργία τους, όταν υπάρχουν ζημιές στα πεζοδρόμια, όταν αδυνατούν να επικυρώσουν το γνήσιο της υπογραφής…

Ο «Αστυνομικός της Γειτονιάς» συνεχίζει να δραστηριοποιείται στο Βόλο και τη Νέα Ιωνία με εξόχως σημαντικά αποτελέσματα. Από τις 29 Ιουνίου μέχρι και σήμερα έχει κληθεί να επιληφθεί σε 578 περιστατικά.

Μόνο για το γνήσιο της υπογραφής επισκέφτηκε 269 ηλικιωμένους και πολίτες που αντιμετώπιζαν διάφορα προβλήματα και δεν μπορούσαν να μετακινηθούν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Σε όλες τις περιπτώσεις ακροάστηκε τα παράπονα και τις καταγγελίες των πολιτών και είτε τις αντιμετώπισε επί τόπου είτε τις παρέπεμψε στις αρμόδιες αρχές.

Ο θεσμός πλέον εφαρμόζεται σε 37 Αστυνομικά Τμήματα σε όλη τη χώρα, και ειδικότερα σε 96 γειτονιές πόλεων με 187 Αστυνομικούς. Στο Βόλο και στη Νέα Ιωνία είναι συνολικά πέντε.
«Αστυνομικοί της Γειτονιάς», πραγματοποίησαν πανελλαδικά 40.549 δράσεις και παρεμβάσεις, οι οποίες περιλάμβαναν επισκέψεις ενημερωτικού χαρακτήρα – γνωριμίας με τους πολίτες σε οικίες και καταστήματα, ανταπόκριση σε πολλά αιτήματα καθημερινότητας των πολιτών, όπως θεώρηση γνησίου υπογραφής ηλικιωμένων ή ανήμπορων ατόμων, επίλυση μικροδιαφορών ή προβλημάτων, καθώς και διευθέτηση θεμάτων διοικητικής φύσεως κ.ά.

Επίσης, ανέπτυξαν και ενίσχυσαν συνεργασίες με τοπικούς Φορείς (δήμους, σχολεία, Συλλόγους, Εκκλησίες), ενώ συμμετείχαν σε πλήθος εκδηλώσεων που διοργάνωσαν τοπικοί και λοιποί φορείς, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις συμμετείχαν στη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων για διάφορα ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Επιπλέον, με τη συχνή παρουσία των «Αστυνομικών της Γειτονιάς» έξω από τα τραπεζικά υποκαταστήματα των περιοχών τους, συνέβαλαν καθοριστικά στην κλοπών, ληστειών και τη διασφάλιση της ασφαλούς επίτευξης διατραπεζικών συναλλαγών μέσω των ΑΤΜ.

Με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου και με σκοπό την προστασία των μαθητών από κάθε κίνδυνο, εντατικοποίησαν τις διελεύσεις τους έξω από τα σχολικά συγκροτήματα όλων των βαθμίδων, κυρίως κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου