ΤΟΠΙΚΑ

Ημερίδα Ενημέρωσης για το 1ο Ελληνορωσικό Forum

ημερίδα-ενημέρωσης-για-το-1ο-ελληνορωσ-26708

Η ευκαιρία για τους επαγγελματίες της Μαγνησίας που δραστηριοποιούνται στον επενδυτικό κλάδο για εξαγωγικές και εν δυνάμει εξαγωγικές εταιρίες στη Ρωσία, τονίστηκε χθες σε ημερίδα ενημέρωσης στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας για το 1ο Ελληνορωσικό Forum Ερμής που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη 16 και 17 Μαΐου.Παράλληλα τονίστηκε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από την πλευρά των Ρώσων για αγορά ακινήτων και επιχειρήσεων στην Ελλάδα, όπως επίσης και για αγορά ελληνικών προϊόντων (π.χ. αγορά ελαιολάδου).

Ρεπορτάζ: Αθηνά Τσιργή

Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης στην ενημερωτική ημερίδα τόνισε τα εξής: «Στηρίζουμε έμπρακτα τη συλλογική προσπάθεια των Ελλονορωσικών Επιμελητηρίων με στόχο την προώθηση των εξαγωγών των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στην ρώσικη αγορά. Το Forum αποτελεί μοναδική ευκαιρία για επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον επενδυτικό κλάδο, αλλά και για εξαγωγικές εταιρίες να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες, κυρίως όμως είναι μία σημαντική συνάντηση για όλους τους επιχειρηματίες που επιθυμούν να επιτύχουν επιχειρηματικές συνεργασίες. Μέσω του Φόρουμ μάς δίνεται η ευκαιρία για νέες συνεργασίες και επενδύσεις σε μια ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά, άλλωστε προσδοκούμε και στα Μνημόνια Συνεργασίας μεταξύ των Ελληνικών και Ρωσικών Επιμελητηρίων. Γι’ αυτό το σκοπό, σε μία εποχή που το Επιμελητήριο Μαγνησίας αντιλαμβάνεται τις οικονομικές δυσκολίες που βιώνουν οι επιχειρηματίες, αποφάσισε να επιχορηγήσει με το ποσό των 50 ευρώ για τη συμμετοχή στο 1ο Ελληνορωσικό Forum της κάθε επιχείρησης κάθε μέλος του που το επιθυμεί».

Το επιχειρηματικό Forum, όπως τόνισε ο κ. Κλεόβουλος Αλεξιάδης, Διευθυντής του Ελληνορωσικού Κέντρου Ερμής, έχει ως σκοπό να έρθουν Ρώσοι στην Ελλάδα για συνεργασίες και επιχειρηματικές συναντήσεις. «Οι Ρώσοι ενδιαφέρθηκαν αμέσως και μάλιστα μας ζήτησαν να τους προτείνουμε αγοραπωλησίες ακινήτων και επιχειρήσεων. Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή γύρω στις 300 ελληνικές επιχειρήσεις. Ο στόχος μας είναι να πιάσουμε τις 400. Αυτό που επιδιώκουμε είναι να γίνει θεσμός το Ελληνορωσικό Επιχειρηματικό Forum Ερμής. Το ενδιαφέρον των Ρώσων στρέφεται κατά κύριο λόγο στα τρόφιμα αλλά και στα καταναλωτικά προϊόντα γενικότερα.

Το ελληνικό λάδι και οι ελιές για τους Ρώσους θεωρούνται τα καλύτερα προϊόντα στον κόσμο», κατέληξε ο κ. Αλεξιάδης.

Από την πλευρά του ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ .Αθανάσιος Σταυρίδης μεταξύ άλλων τόνισε: «Τρεις είναι οι πυλώνες ανάπτυξης στη ρωσική αγορά, Εξαγωγές, Τουρισμός και Real Estate.Προσδοκούμε στην συμμετοχή των επιχειρηματιών του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στο συγκεκριμένο Forum, γιατί έχουν να κερδίσουν πολλά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου