ΤΟΠΙΚΑ

Πανηγυρίζει ο Αγιος Δημήτριος

πανηγυρίζει-ο-αγιος-δημήτριος-266870

Τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου πανηγυρίζει η Εκκλησία μεθαύριο Δευτέρα 26 Οκτωβρίου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος θα συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη μνήμη του πολιούχου της Συμπρωτεύουσας Αγίου Δημητρίου, στον ιστορικό Ναό της Θεσσαλονίκης, κατόπιν προσκλήσεως του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Βόλου, όπου αύριο στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο Λόγο.

Στις 6.00 μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα ομιλήσει και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Δημητρίου στους δρόμους γύρω από το ναό.

Την μνήμη του Αγίου Δημητρίου πανηγυρίζουν επίσης:

Στον Αγιο Δημήτριο Αλμυρού, αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Υφαντίδη, Ηγούμενος Ι. Μ. Παναγίας Ανω Ξενιάς. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Μητρόπουλου, Ηγούμενος Ι. Μ. Παναγίας Σπηλιάς.

Στον Αγιο Δημήτριο Φερρών αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, Ιεροκήρυκος.

Στον Αγιο Δημήτριο Πηλίου αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, όπου θα προεξάρχει ο π. Δημήτριος Κατσιφός.

Στον Αγιο Δημήτριο Αγίου Λαυρεντίου αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του π. Αποστόλου Κόκορη και πανηγυρική θεία λειτουργία, ανήμερα της γιορτής.

Στον Αγιο Δημήτριο Νεοχωρίου αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του π. Νικολάου Νασιώκα. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του π. Αποστόλου Θάνου.

Στον Αγιο Δημήτριο Πινακατών αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αλεξίου Αλεξοπούλου. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του π. Αποστόλου Ντόκου.

Στον Αγιο Δημήτριο Πουρίου αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Αρχιμ. Σεβαστιανός Ζερβός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου