ΤΟΠΙΚΑ

Γερανός για τα παράνομα σταθμευμένα Ι.Χ.

γερανός-για-τα-παράνομα-σταθμευμένα-ι-26671

Ο Δήμος Βόλου θα προχωρήσει σε διαγωνισμό για την απόκτηση γερανού που θα καλείται από τη Δημοτική Αστυνομία να μεταφέρει τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα, σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής, όπως άφησε να εννοηθεί ο υπεύθυνος της Δημοτικής Αστυνομίας και Αντιδήμαρχος Δημήτρης Δερβένης, είναι να δώσει το σύστημα σε ιδιώτη ύστερα από συμφωνία που θα υπάρξει με το Δήμο Βόλου. Όπως εξήγησε, στη λύση αυτή οδηγείται η Δημοτική Αρχή για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι το μισθολογικό κόστος και ο δεύτερος είναι αυτός που απορρέει από τις αστικές ευθύνες που θα έχει ο Δήμος μετά την απομάκρυνσή του από το χώρο όπου είναι παράνομα σταθμευμένο και θα το… σηκώνει ο γερανός, καθώς και η δυνατότητα φύλαξης των αυτοκινήτων σε ειδικά διαμορφωμένο και φυλασσόμενο χώρο.

Όλα τα παραπάνω προβλήματα λύνονται με την παραχώρηση της απόσυρσης σε ιδιώτη που θα συμβληθεί με το Δήμο. Ο ιδιώτης με τη σειρά του θα είναι εκείνος που θα χρεώνει στον ιδιοκτήτη του παράνομου οχήματος το ποσό που θα οριστεί μετά από συμφωνία του με το Δήμο, προκειμένου να επιστρέψει το όχημα. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης χθες να διανείμει ξυστές κάρτες σε σημεία πώλησης, όπως περίπτερα, που θα χρησιμοποιούν οι οδηγοί για το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης. Το σύστημα με τις ξυστές κάρτες θα ισχύσει με την εφαρμογή του νέου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης.

Το ποσοστό προμήθειας των περιπτερούχων για την πώληση ορίστηκε στο 12%. Το ΚΚΕ κατήγγειλε το γεγονός της επέκτασης του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης κατά 2.000 θέσεις και εκ μέρους του ο κ. Ριζόπουλος δήλωσε πως είναι κατά της πληρωμένης στάθμευσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου