ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτες στους νέους τομείς δράσης του ΚΙΝ.ΑΛ.

βολιώτες-στους-νέους-τομείς-δράσης-το-266374

Ποια πρόσωπα επιλέχτηκαν να σηκώσουν το «βάρος» της αντιπολίτευσης

Με τη συμμετοχή γνωστών Βολιωτών, που ανήκουν στο στελεχιακό δυναμικό του Κινήματος Αλλαγής, ξεκινούν τη λειτουργία τους οι νέοι Τομείς Δράσης του ΚΙΝΑΛ. Ο γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης ανακοίνωσε επίσημα τη σύνθεση των Τομέων ανά επιστημονικό πεδίο, οι οποίοι θα αναλάβουν την τεκμηριωμένη και αποτελεσματική αντιπολίτευση σε καθημερινή βάση, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Με βάση τα προαναφερθέντα ξεχωρίζει ο ορισμός του Κώστα Πώποτα, προϊστάμενου του Τμήματος Δικαιωμάτων στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, στη Γραμματεία του Τομέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, καθώς επίσης η συμμετοχή των υποψηφίων βουλευτών στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου σε διάφορους επιστημονικούς φορείς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη λίστα, που δόθηκε στη δημοσιότητα, από τη Μαγνησία ανά τομέα συμμετέχουν οι παρακάτω:

Στον Τομέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ορίστηκε στη Γραμματεία ο Κωνσταντίνος Πώποτας, στη Γραμματεία του Τομέα Οικονομικών συμμετέχει η υποψήφια βουλευτής Μαγδαληνή Μπελτζενίτη και στην Ολομέλεια οι Αγγελική Κουτσούκου, Ευαγγελία Κουτσούκου και Νίκος Πουμάνας.

Στη Γραμματεία του Τομέα Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας συμμετέχει ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Τρύφωνας Πλαστάρας, στη Γραμματεία του Τομέα Υγείας συμμετέχει ο υποψήφιος βουλευτής Νίκος Χαυτούρας και στην ολομέλεια οι Λεωνίδας Αναστασίου, Γαρυφαλλιά Τσιώμου και Φώτης Χατζηδημητρίου, ενώ στον Τομέα Κοινωνικής Ασφάλισης από τη Μαγνησία συμμετέχει στη Γραμματεία ο Δημήτρης Κουτσούκος.

Στον Τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών ορίστηκε στη Γραμματεία ο Ζήσης Ντελόπουλος, ενώ στη Γραμματεία του Τομέα του Συνδικαλιστικού ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θανάσης Παπαδημόπουλος.

Στον Τομέα Αυτοδιοίκησης συμμετέχουν στην ολομέλεια οι Αριστείδης Βούλγαρης, Ιωάννης Καουνάς, Πατής Κουτσάφτης, Άγγελος Ξηντάρης, Θεόδωρος Τζούμας, Ευάγγελος Χατζηκυριάκος, ενώ στον Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης συμμετέχουν στην ολομέλεια οι Αργυρώ Ακρίβου, Ιωάννης Βέτσικος, Μάριος Βέτσικος, Γιάννης Διαννελάκης, Βασίλης Ντούρας, Θεοχάρης Σεσκλιώτης, Δημήτρης Σπανός, Ευάγγελος Τσιρέμπολος.

Στον Τομέα Τουρισμού συμμετέχουν στην ολομέλεια οι Νίκος Βισβίκης, Ελσα Ζεμπέκη και Χρήστος Τσαμπρινός, ενώ στον Τομέα Ανάπτυξης Επενδύσεων στην ολομέλεια συμμετέχει ο Γιώργος Τσαλαπόρτας και τον Τομέα Δικαιοσύνης συμμετέχουν στην ολομέλεια οι Γιάννης Διαμαντής, Γιώργος Κυρίτσης και Γιώργος Σινέλης.

Στη Γραμματεία του Τομέα Πολιτισμού ορίστηκε μέλος ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιάννης Αναστασίου, ενώ αντίστοιχα στην ολομέλεια του Τομέα Ισότητας οι Παρασκευή Τσεκούρα και Ελένη Φορτούνα, στον Τομέα Καινοτομίας, Ερευνας και Τεχνολογίας συμμετέχει στην ολομέλεια ο Κων. Λυχναρόπουλος, στον Τομέα Προστασίας του Πολίτη ορίστηκε στην ολομέλεια ο Γιώργος Ταμβάκης.

Τέλος στην ολομέλεια του Τομέα Συνταξιούχων θα συμμετέχουν οι Ιωάννης Καράτσαλος και Αλέξανδρος Λυχναρόπουλος.

Σε δήλωσή του ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης για τους νέους Τομείς αναφέρει:

«Οι Τομείς αναλαμβάνουν την προγραμματική επεξεργασία των θέσεων του κόμματος και τις καθημερινές πολιτικές μας παρεμβάσεις στα πολιτικά ζητήματα που ανακύπτουν. Προτεραιότητα μας είναι να βρισκόμαστε δίπλα στην ελληνική κοινωνία, να είμαστε το στήριγμα της, να αναδεικνύουμε και να λύνουμε θέματα. Ασκούμε μαχητική, υπεύθυνη και προγραμματική αντιπολίτευση. Με προτάσεις που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας και της χώρας.

Για πρώτη φορά, η συγκρότηση των Τομέων Πολιτικής γίνεται μετά από ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος που έγινε προς όλα τα στελέχη και τα μέλη μας, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα παραμείνει ανοιχτή. Για να κάνουμε πράξη αυτό που έχουμε προαναγγείλει. Να δώσουμε την ευκαιρία στη βάση μας να βάλει το δικό της λιθαράκι στη διαμόρφωση των πολιτικών προταγμάτων με τα οποία απευθυνόμαστε ξανά στην ελληνική κοινωνία».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου