ΤΟΠΙΚΑ

Αρχισαν τα όργανα στη Μαγνησία. Τα εκλογικά «διχάζουν» την Κεντροαριστερά

αρχισαν-τα-όργανα-στη-μαγνησία-τα-εκλο-265909

Σε πεδίο αντιπαράθεσης που δεν αποκλείεται να λάβει μεγαλύτερες πολιτικές διαστάσεις, εξελίσσεται η χωροθέτηση των εκλογικών τμημάτων τα οποία θα λειτουργήσουν στη Μαγνησία για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας εκλογής του νέου ηγέτη στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Η απόφαση της τοπικής Επιτροπής Διαδικασιών να λειτουργήσουν μόνο 13 τμήματα, από τα οποία τα τρία υποχρεωτικά στα νησιά, γεγονός που σημαίνει ότι αρκετές περιοχές παραμένουν εκτός, έχει προκαλέσει, όπως έγραψε και τις προηγούμενες μέρες ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, έντονες τριβές μεταξύ των επιτελείων των υποψηφίων. Χθες ωστόσο παρενέβη δημόσια ο πρώην δήμαρχος Πορταριάς Βασίλης Κοντορίζος, ένα από τα παλαιότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή, ο οποίος σε γραπτή του ανακοίνωση καταγγέλλει τον αποκλεισμό της Πορταριάς και εμμέσως πλην σαφώς αφήνει αιχμές κατά της τοπικής Επιτροπής Διαδικασιών για αποφάσεις που ελήφθησαν όπως λέει, με γνώμονα την ικανοποίηση προσωπικών σκοπιμοτήτων εκπροσώπων συγκεκριμένων υποψηφίων.

Ο κ. Κοντορίζος καλεί μάλιστα τον κ. Φώτη Λαμπρινίδη, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος της τοπικής Επιτροπής Διαδικασιών, να επιληφθεί του θέματος και να αναιρέσει την απόφαση με την οποία δεν θα στηθεί κάλπη στην Πορταριά.

Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής, σε όλο τον νομό θα στηθούν 13 κάλπες, στον Βόλο θα υπάρχουν δύο εκλογικά τμήματα, στη Νέα Ιωνία ένα, στην Αγχίαλο ένα και στην Αγριά ένα. Στον Δήμο Αλμυρού θα υπάρξουν δύο εκλογικά τμήματα (και συγκεκριμένα ένα στον Αλμυρό και ένα στη Σούρπη). Στον Δήμο Ρήγα Φεραίου θα υπάρξει ένα εκλογικό τμήμα στο Βελεστίνο, στον Δήμο Νοτίου Πηλίου ένα εκλογικό τμήμα στην Αργαλαστή, στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου ένα εκλογικό τμήμα στη Ζαγορά, και από ένα εκλογικό τμήμα στα νησιά.

Με τη χωροθέτηση διαφώνησε ο εκπρόσωπος της Φώφης Γεννηματά κ. Δημήτρης Κουτσούκος, που αντιπρότεινε τη λειτουργία τουλάχιστον 17 εκλογικών τμημάτων ώστε να δοθεί η δυνατότητα μεγαλύτερης συμμετοχής των πολιτών

Η παρέμβαση του Β. Κοντορίζου

Σε γραπτή δήλωσή του ο πρώην δήμαρχος Πορταριάς Βασίλης Κοντορίζος αναφέρει: «Μετά λύπης μου πληροφορήθηκα ότι η αρμόδια επιτροπή εκλογών για την ηγεσία της “Δημοκρατικής Συμπαράταξης” αποφάσισε να μη στήσει κάλπη στην έδρα του πρώην Δήμου Πορταριάς. Θεωρώ πως αυτό είναι μεγάλο λάθος, αν δεν σημαίνει κάτι άλλο!

Δεν είναι δυνατό να υποβαθμίζεται μ’ αυτό τον τρόπο ένας δήμος, όπου ο λαός κατά παράδοση ψηφίζει Κεντροαριστερά. Ας σημειωθεί ότι υπάρχουν και είναι στη διάθεση της επιτροπής άτομα τόσο για εφορευτική επιτροπή, όσο και για γραμματειακή και τεχνική υποστήριξη, καθώς και η απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδοχή. Παρακαλώ τον αρμόδιο συντονιστή, να επανεξετάσει τη συγκεκριμένη απόφαση της επιτροπής. Καλό είναι να προταχθεί το συλλογικό συμφέρον του νέου πολιτικού σχήματος και όχι η ικανοποίηση ενδεχόμενων προσωπικών σκοπιμοτήτων εκπροσώπων συγκεκριμένων υποψηφίων.

Κι αν τους τρόμαξε η έκρηξη της δεξαμενής προπανίου, ας μην ανησυχούν, δεν πρόκειται αυτό να συμβεί ξανά. Αυτό που πρέπει να τους ανησυχεί, είναι η έκρηξη των προοδευτικών – κεντροαριστερών πολιτών, κατοίκων του πρώην Δήμου Πορταριάς».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου