ΤΟΠΙΚΑ

Ολοκληρώθηκαν οι κληρώσεις σημαιοφόρων για την παρέλαση

ολοκληρώθηκαν-οι-κληρώσεις-σημαιοφό-265817

Ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες οι κληρώσεις των σημαιοφόρων στα δημοτικά σχολεία της Μαγνησίας ενόψει της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, για να τιμηθούν οι ήρωες του 1940 που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της χώρας. Συνολικά στην παρέλαση θα λάβουν μέρος 27 τμήματα δημοτικών σχολείων του Βόλου, με τους σημαιοφόρους και τους παραστάτες να προέρχονται για πρώτη φορά μέσα από κληρώσεις.

Στα σχολεία, η διαδικασία των κληρώσεων σημαιοφόρων και παραστατών κύλησε χωρίς προβλήματα και αντιδράσεις, παρά τις ενστάσεις που είχαν αρχικώς εκφραστεί. Υπενθυμίζεται ότι από φέτος ισχύει για τα δημοτικά μόνο, η ανάδειξη σημαιοφόρων και παραστατών μέσα από κλήρωση, κι όχι με βάση τον βαθμό των μαθητών. Στα γυμνάσια και λύκεια εξακολουθεί να ισχύει η ανάδειξη σημαιοφόρου βάσει βαθμολογίας.

Χθες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Βόλου με τη συμμετοχή του Τμήματος Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας που έχει την ευθύνη της μαθητικής παρέλασης, του Δήμου Βόλου, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον συντονισμό των φορέων μεταξύ τους, ενόψει της παρέλασης.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη του Γραφείου Φυσικής Αγωγής της ΔΔΕ Μαγνησίας, Ιωάννα Ράμμου, παράλληλα ενημερώθηκαν και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων, όπου ήδη έχουν ξεκινήσει πρόβες για την παρέλαση.

Όπως κάθε χρόνο, η παρέλαση στον Βόλο θα γίνει στην παραλία της πόλης. Θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι και θα στηθεί μία μικρή εξέδρα για τους ανάπηρους πολέμου απέναντι από την Τράπεζα της Ελλάδας.

Συνολικά στην παρέλαση θα λάβουν μέρος περίπου 1.300 μαθητές από 27 τμήματα δημοτικών σχολείων και 20 τμήματα γυμνασίων και λυκείων, 22 τμήματα συλλόγων και πέντε τμήματα προσκόπων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου