ΤΟΠΙΚΑ

Διώξεις κατά τριών γιατρών για το θάνατο 55χρονης

διώξεις-κατά-τριών-γιατρών-για-το-θάνα-265789

Σε δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου παραπέμπονται τρεις γιατροί με βούλευμα της Εισαγγελίας Βόλου, μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον αιφνίδιο θάνατο 55χρονης Γερμανίδας στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Πρόκειται για την 55χρονη που στις 2 Ιουλίου 2014 αναζητούνταν από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, την Αστυνομία αλλά και από εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, καθώς είχε ενημερώσει τον εν διαστάσει σύζυγό της ότι θα έβαζε τέρμα στη ζωή της, στέλνοντάς του μήνυμα μέσω κινητού τηλεφώνου.

Οι αρχές αναζητούσαν τη γυναίκα επί δύο μέρες, ενώ στις έρευνες συνέδραμε με κάθε τρόπο και ο εν διαστάσει σύζυγος της 55χρονης, ο οποίος είχε έρθει Βόλο από την Αθήνα μόλις ενημερώθηκε για το απονενοημένο διάβημα που ετοιμαζόταν να κάνει η άτυχη γυναίκα.

Οι έρευνες των λιμενικών και αστυνομικών αρχών εστιάζονταν στις Αλυκές, στην περιοχή μεταξύ Σωρού και Αγίου Στεφάνου. Τελικά, η γυναίκα εντοπίστηκε στην Πορταριά, στις 3 Ιουλίου μεσημεριανή ώρα, δίπλα από δρόμο, μέσα σε μία ρεματιά.

Η 55χρονη μεταφέρθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για την παροχή πρώτων βοηθειών και εισήχθη σε κλινική. Ο εν διαστάσει σύζυγός της ήταν δίπλα της έως αργά το βράδυ, και φέρεται να αποχώρησε από το Αχιλλοπούλειο έχοντας ενημέρωση από τους γιατρούς ότι η 55χρονη θα έπαιρνε εξιτήριο την επόμενη μέρα.

Δυστυχώς, η Γερμανίδα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα απεβίωσε. Η υπόθεση πήρε τότε τον δρόμο της Δικαιοσύνης μετά από προσφυγή.

Σήμερα, οι τρεις γιατροί, εκ των οποίων οι δύο υπηρετούν πλέον σε άλλα νοσοκομεία, βαρύνονται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, το παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρει ότι οι γιατροί, από αμέλειά τους, δηλαδή από έλλειψη προσοχής που όφειλαν να έχουν κατά τις περιστάσεις, δεν έλαβαν όλα τα απαιτούμενα μέτρα και προκάλεσαν τον θάνατο της 55χρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι δεν ζήτησαν γνωματεύσεις από άλλη ειδικότητα γιατρών, ενώ από τις εξετάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί η τραυματίας, είχε προκύψει ότι η άτυχη γυναίκα είχε παρουσιάσει πολυσυστημική και πολυοργανική διαταραχή.

Η άτυχη γυναίκα έφερε κακώσεις μυϊκών μαζών, ενώ βρισκόταν σε ακινησία για πολλές ώρες μέχρι τη στιγμή που εντοπίστηκε. Ωστόσο, οι γιατροί φέρονται να διέπραξαν σημαντικές παραλείψεις, οι οποίες -σύμφωνα με τις κατηγορίες που τους αποδίδονται- προκάλεσαν τελικά τον θάνατο της 55χρονης, καθώς υπέστη πνευμονικό οίδημα.

Οι τρεις γιατροί θα δικαστούν την 1η Νοεμβρίου 2017 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου