ΤΟΠΙΚΑ

Εμπόδια για τις αδειοδοτήσεις κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

εμπόδια-για-τις-αδειοδοτήσεις-κτηνοτ-264505

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην Αντιπεριφέρεια Μαγνησίας σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι του δήμου Ρήγα Φεραίου, και ιδίως εκείνοι των παρακάρλιων περιοχών.

Στη δίωρη σύσκεψη συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, η δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Ελένη Λαϊτσου, ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Στεφανοβικείου κ. Νακόπουλος, ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Μαγνησίας-Σποράδων κ. Λιάνος, υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου Ρήγα Φεραίου κι αρκετοί κτηνοτρόφοι της περιοχής.

Προσεγγίσθηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις αδειοδοτήσεις εγκαταστάσεων στις παρακάρλιες περιοχές, τα κωλύματα που έχουν προκύψει από την κείμενη νομοθεσία και τους πιθανούς νόμιμους τρόπους υπέρβασης αυτών.

Η κ. Κολυνδρίνη τόνισε την αναγκαιότητα της πολιτικής παρέμβασης προς το Υ.ΠΕ.Κ.Α. προκειμένου να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση προς όφελος των κτηνοτρόφων, οι οποίοι, όπως δήλωσε, «προϋπήρχαν της επανασύστασης της λίμνης και δραστηριοποιούνταν ήδη επαγγελματικά στην περιοχή της τότε αποξηραμένης λίμνης. Το Υ.ΠΕ.Κ.Α. καλό θα ήταν παράλληλα με την ανάδειξη και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος να συνυπολογίζει και την ιδιαίτερη για την ελληνικά δεδομένα περίπτωση των επαγγελματιών κτηνοτρόφων της Κάρλας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα συνεχίσει να μεριμνά για την ολοκλήρωση των έργων με γνώμονα την αρμονική σχέση μεταξύ του λιμναίου οικοσυστήματος και των κτηνοτρόφων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου