ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλ. Ελευθερίας

συγκέντρωση-διαμαρτυρίας-στην-πλ-ελε-264479

Στοίχημα με τον εαυτό τους βάζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι εν όψει της νέας 48ωρης απεργίας αύριο και μεθαύριο στο Βόλο προκειμένου να υπάρξει συμμετοχή στις κινητοποιήσεις εκ μέρους όλων των κλάδων και των υπηρεσιών του Δημόσιου τομέα. Αύριο το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ στο Βόλο προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί προκειμένου οι υπάλληλοι του Δημοσίου τομέα να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην άμεση απόλυση ή τη διαθεσιμότητα κι άλλων δημοσίων υπαλλήλων.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, συνεχίζοντας το έργο της διάλυσης του Δημόσιου Τομέα, προχωρά σε νομοθετική πρωτοβουλία που προβλέπει το κλείσιμο δεκάδων φορέων και την απόλυση των εκεί εργαζόμενων.

«Ο άξονας πάνω στον οποίο κινείται η Κυβέρνηση, είναι αυτός της υλοποίησης στο ακέραιο των μνημονιακών επιταγών αλλά και της ικανοποίησης των επιδιώξεων των εγχώριων οικονομικών παραγόντων οι οποίοι διεκδικούν το έργο του Δημοσίου» τονίζεται σε ανακοίνωση του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στη Μαγνησία που συνεχίζοντας τονίζει «παράπλευρη, για την Κυβέρνηση, απώλεια οι εκατοντάδες εργαζόμενοι των υπό κατάργηση δομών, οι οποίοι προορίζονται να προστεθούν στη λίστα των χιλιάδων απολυμένων του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Η κυβέρνηση θεσμοθετεί ένα νέο τύπο πελατειακών σχέσεων, εκβιασμών και υποταγής. Στόχος τους η δημιουργία ενός μικρού και απόλυτα ελεγχόμενου κομματικά δημοσίου, όπου ο κατ΄ ανάθεση τοποθετημένος τμηματάρχης, θα αξιολογεί και θα κατατάσσει τους εργαζόμενους, σε ικανούς και σε προς απόλυση υπαλλήλους. Παράλληλα προωθούνται οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που αποσκοπούν στην έμμεση κατάργηση της μονιμότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων μέσα από την πρόσληψη «οφελούμενων» και άλλων με 480 ευρώ το μήνα με 5μηνες συμβάσεις».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου