ΤΟΠΙΚΑ

Τι απαντούν τα αρμόδια υπουργεία για την μονάδα υγροποιημένου φυσικού αερίου

τι-απαντούν-τα-αρμόδια-υπουργεία-για-τ-264342

Σε πολύ πρώιμο στάδιο βρίσκεται η αδειοδότηση της μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου που απασχόλησε την επικαιρότητα το προηγούμενο μήνα. Αυτό προκύπτει από τις απαντήσεις που έλαβε σε κοινοβουλευτική της Ερώτηση, η Βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κα Κ. Παπανάτσιου, από τις αρμόδιες Υπηρεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και του Υπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής.

Όπως απαντούν οι αρμόδιες υπηρεσίες των δύο Υπουργείων, δεν έχουν λάβει κανένα αίτημα προκειμένου να αξιολογήσουν και να αδειοδοτήσουν το εν λόγω έργο κατά τα σημεία και τα θέματα που τους αφορά.

Στο ίδιο πνεύμα και η ΡΑΕ απάντα ότι η εν λόγω αίτηση βρίσκεται στο στάδιο της τεχνικής, οικονομικής και νομικής αξιολόγησης, ενώ σημειώνει ότι ως προς το ερώτημα της προστασίας του περιβάλλοντος και του κλίματος, κατά την αξιολόγησή της, διαπίστωσε ελλείψεις ως προς την απαιτούμενη από τον κανονισμό τεκμηρίωση -συμπεριλαμβανομένης της χωροθέτησης της μονάδας FSRU στο Λιμένα Βόλου- και έχει ζητήσει συμπληρωματικά στοιχεία εντός αποκλειστικής προθεσμίας.

Η ΡΑΕ, επιπλέον, αναφέρει επίσης ότι σύμφωνα με απαντητική επιστολή του ΟΛΒ που επισυνάπτεται στο φάκελο που κατατέθηκε, ο ΟΛΒ δεν δεσμεύεται για την υλοποίηση του εν λόγω έργου και επισημαίνει ότι οποιαδήποτε ανάπτυξη είναι δυνατή μόνο κατόπιν νόμιμης διαδικασίας αξιοποίησης του λιμένα και υπό την προϋπόθεση της τήρησης της κείμενης νομοθεσίας .

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου