ΤΟΠΙΚΑ

Δεξιές …κόντρες για τον Μπέο

δεξιές-κόντρες-για-τον-μπέο-264286

Ο … φόβος του Αχ. Μπέου για το Δήμο Βόλου έφερε στο προσκήνιο αυτό που σπάνια συναντά κάποιος στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της μείζονος μειοψηφίας να χειροκροτούν, όλοι μαζί, την απόφαση του δημοτικού συμβούλου της μειοψηφίας Χαρ. Ζάχου να κρατήσει αποστάσεις από τους συναδέλφους της δημοτικής του ομάδας που έσπευσαν, όπως είπε, «με την παρουσία τους και την υπογραφή τους να στηρίξουν αμφιλεγόμενο πρόσωπο ως υποψήφιο δήμαρχο».

Τη δήλωση Ζάχου ακολούθησαν χειροκροτήματα από τους παριστάμενους δημοτικούς συμβούλους, ενώ το κλίμα ενισχύθηκε αμέσως μετά, αφού ακολούθησε τοποθέτηση, σε ανάλογο μήκος και σε πολύ πιο έντονο ύψος του από το συνάδελφό του στη μείζονα μειοψηφία τον κ. Θεολ. Διαμαντένια που επικρότησε με τη σειρά του τη στάση του δημοτικού συμβούλου από τη Δημοτική Ενότητα Αγριάς. Οι παρεμβάσεις των δύο δημοτικών συμβούλων που εξελέγησαν με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, έδωσε αφορμή να πάρει το λόγο και ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης που απένειμε τα εύσημα στους δύο δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας, κάνοντας λόγο για «δημοκρατική αφύπνιση που θα βρει τον τρόπο να μην επιτρέψει μία εκτροπή που θα καταστήσει το Βόλο μαύρο πρόβατο σε όλη την Ελλάδα».

Η δήλωση Ζάχου

Ολα ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου. Αμέσως μετά την ανάγνωση των ερωτήσεων – επερωτήσεων ζήτησε και πήρε το λόγο ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Χαρ. Ζάχος ο οποίος και διάβασε τη δήλωση που είχε φροντίσει να δώσει νωρίτερα στη δημοσιότητα. Στη δήλωση που διάβασε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο πρώην Αντιδήμαρχος Αγριάς σημείωνε εκτός των άλλων : « …απέχω όλων των εργασιών της ομάδας της μειοψηφίας (στην οποία ανήκω), όσο σε αυτή συμμετέχουν σύμβουλοι που απερίσκεπτα και βιαστικά, χωρίς σεβασμό προς τους πολίτες που τους ανέδειξαν ως εκπροσώπους τους, αλλά και την παράταξη που τους υποστήριξε για να εκλεγούν, στηρίζουν με τη παρουσία τους και την υπογραφή τους αμφιλεγόμενο πρόσωπο ως υποψήφιο δήμαρχο, γνωστό σε όλους για τις τοποθετήσεις του απέναντι σε όλους αδιακρίτως τους δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους με τη φρασεολογία που τον χαρακτηρίζει. Οσον με αφορά θα αντισταθώ με όλες μου τις δυνάμεις απέναντι σε όσους μηδενίζουν τους πάντες και τα πάντα, προσβάλλοντας ταυτόχρονα τη λαμπρή ιστορία αυτής της πόλης, που ουδέποτε είχε σχέση με ακραίες και διχαστικές ενέργειες». Αμέσως μετά την ανάγνωση της επιστολής του κ. Ζάχου που χειροκροτήθηκε από τους παριστάμενους δημοτικούς συμβούλους, το λόγο ζήτησε και πήρε ο συνάδελφός του από τη μείζονα μειοψηφία Θεολ. Διαμαντένιας που έδωσε τα συγχαρητήρια στον κ. Ζάχο για να προσθέσει ότι συμφωνεί απόλυτα με τις θέσεις του. Ο κ. Διαμαντένιας μάλιστα προχώρησε ακόμη ένα βήμα παραπέρα, καθώς καταδίκασε το κόμμα του, τη Νέα Δημοκρατία, ότι δεν έχει πάρει ξεκάθαρη θέση, απέναντι στην κάθοδο Μπέου. Ισως σκέπτεται τη μετεκλογική συνεργασία, σημείωσε ο κ, Διαμαντένιας για να καταλήξει ότι δεν θα ήθελε με ψήφους από αυτό το έκτρωμα να αναδειχθεί δημοτικός σύμβουλος. Εάν θέλετε να δημιουργηθεί δημοκρατικό μέτωπο τότε να κατεβάσετε τα κεφάλια και να υπάρξει προεκλογική και όχι μετεκλογική συνεργασία.

Την τοποθέτηση Διαμαντένια ακολούθησε η τοποθέτηση του Δημάρχου που προαναφέρθηκε

Την ώρα που εκτυλίσσονταν όλα τα παραπάνω δεν ήταν παρόντες οι συνάδελφοι τους οποίους «φωτογραφίζει» με τη δήλωσή του ο κ. Ζάχος. Τον κ. Μπατζιάκα και τον κ. Μουλά. Ο πρώτος συνυπέγραφε τη δήλωση του περασμένου Σαββάτου κατά του Δημάρχου, ενώ ο δεύτερος ήταν παρών στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του κ. Μπέου το βράδυ της Παρασκευής. Ο κ. Μπατζιάκας μπήκε στην αίθουσα λίγο μετά τη σχετική συζήτηση, ενώ ο κ. Μουλάς μπήκε στην αίθουσα αρκετά αργότερα. Μόλις πληροφορήθηκε τη δήλωση του κ. Ζάχου ο κ. Μπατζιάκας ζήτησε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου το λόγο επί προσωπικού, χωρίς ωστόσο ο κ. Φοινικόπουλος να του τον δώσει, επικαλούμενος την τήρηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η δήλωση Τ. Μπατζιάκα

Για τις επικρίσεις Ζάχου αργά το βράδυ ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας και Πρόεδρος της ΕΠΣΘ Τάσος Μπατζιάκας έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Σχετικά με την επιστολή που έστειλε ο κ. Ζάχος και στην οποία μέμφεται τους δημοτικούς συμβούλους που θέτουν υποψηφιότητα με το συνδυασμό του κ, Μπέου θα ήθελα να δηλώσω τα εξής :

Σεβόμενος την ετυμηγορία των συμπολιτών μου θα ήθελα να δηλώσω ότι μέχρι το τέλος της δημοτικής περιόδου θα παραμείνω στην ομάδα της μείζονος μειοψηφίας, αλλά μετά σεβόμενος το δημοκρατικό δικαίωμα που έχω, δεν θα ρωτήσω και δεν θα πάρω την άδεια του κ,. Ζάχου, με ποιο συνδυασμό θα κατέβω στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου και βέβαια εκεί θα κριθούμε όλοι για τις επιλογές μας. Προς το παρόν θα ήθελα να πω στον κ. Ζάχο ότι με τέτοια τερτίπια αυτοπροβολής, κακό κάνει στον εαυτό του αλλά και στην παράταξη με την οποία θα θέσει τον εαυτό του στην κρίση των συμπολιτών μας».

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου