ΤΟΠΙΚΑ

Πρεμιέρα για ΠΕΔΥ στο Βόλο

πρεμιέρα-για-πεδυ-στο-βόλο-264262

Την ερχόμενη Πέμπτη εκτός απροόπτου θα παραδοθούν τα πολυϊατρεία του Βόλου ενώ οι γιατροί θα αρχίσουν να δέχονται ραντεβού από την ερχόμενη εβδομάδα, αφού θα πρέπει να γίνουν κάποιες διοικητικές διαδικασίες (δημοσίευση στο ΦΕΚ των αποφάσεων μετάταξης, υπογραφή πράξης ανάληψης καθηκόντων).

Οι ασφαλισμένοι θα απευθύνονται στις δομές του ΠΕΔΥ (πολυϊατρεία, Κέντρα Υγείας) για εξετάσεις και συνταγογράφηση φαρμάκων. Επιπλέον, θα επισκέπτονται, όπως και σήμερα, τους συμβεβλημένους γιατρούς και τα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια.

Οι υπηρεσίες υγείας στις μονάδες του ΠΕΔΥ θα παρέχονται δωρεάν και προς τους ανασφάλιστους ενώ στην πλήρη εξέλιξη της νέας δομής προβλέπεται δωδεκάωρη λειτουργία, από τις 7 π.μ. έως τις 7 μ.μ., πέντε ημέρες την εβδομάδα, και διπλή βάρδια γιατρών προβλέπει μεταξύ άλλων το σχέδιο λειτουργίας των πολυϊατρείων πρώην ΕΟΠΥΥ

Για την απασχόλησή τους στη Μαγνησία στο ΠΕΔΥ στην χρονική προθεσμία που είχε θέσει το Υπουργείο Υγείας είχαν κάνει αίτηση και θα απασχοληθούν σε πρώτη φάση 25 γιατροί, από τους οποίους οι 8 θα είναι οδοντίατροι και το μεγάλο φυσικά στοίχημα είναι η εξυπηρέτηση όλων των ασφαλισμένων.

Επίσης επανατοποθετούνται στις θέσεις τους όσοι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ δήλωσαν ότι επιθυμούν να συνεχίσουν στο ΠΕΔΥ και εμφανιστούν να αναλάβουν καθήκοντα. Συνολικά δήλωσαν 4.983 εργαζόμενοι, εκ των οποίων 2.319 γιατροί, που θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση ή αντίγραφο της αίτησης διακοπής λειτουργίας του ιδιωτικού τους ιατρείου.

Σε κάθε μονάδα προβλέπεται να οριστεί τουλάχιστον ένας γιατρός υποδοχής – γενικός γιατρός και παθολόγος που δέχεται χωρίς τηλεφωνικό ραντεβού κυρίως τα έκτακτα περιστατικά. Οι υπόλοιποι γιατροί δέχονται πολίτες μέσω τηλεφωνικών ραντεβού, όπως ίσχυε έως τώρα. Εως ότου τεθεί σε πλήρη λειτουργία ο προγραμματισμός των ραντεβού μέσω τηλεφωνικής εξυπηρέτησης (τέλος Μαρτίου – αρχές Απριλίου), όλοι οι γιατροί θα δέχονται χωρίς ραντεβού.

Οι ισχύουσες συμβάσεις με τους συμβεβλημένους θα παραταθούν έως τις 30 Ιουνίου 2014 (έληγαν στις 31 Μαρτίου). Σε αυτούς θα προστεθούν οι πρώην γιατροί του ΕΟΠΥΥ που δεν στελεχώνουν τις μονάδες του ΠΕΔΥ. Από την 1η Απριλίου ο αριθμός των ασφαλισμένων που δέχεται δωρεάν κάθε συμβεβλημένος επανέρχεται στους 200 μηνιαίως.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου