ΤΟΠΙΚΑ

Ενταση στη φοιτητική Λέσχη μεταξύ φοιτητών- εργαζομένων για τη σίτιση

ενταση-στη-φοιτητική-λέσχη-μεταξύ-φοι-264236

Σκηνικό έντασης το Σάββατο στη φοιτητική λέσχη στο Βόλο, που βρισκόταν για δεύτερη μέρα σε κατάληψη, μετά από απόφαση της συνέλευσης των φοιτητών του τμήματος μηχανολόγων- μηχανικών.

Όπως έγινε γνωστό, από την Παρασκευή το πρωί, η λέσχη τελεί υπό ιδιότυπη κατάληψη: στην είσοδο υπάρχει μηχάνημα στο οποίο οι δικαιούχοι σίτισης σκανάρουν το πάσο τους, πριν μπουν μέσα για να πάρουν το γεύμα τους δωρεάν. Οσοι όμως δεν έχουν κάρτα σίτισης, οι μη δικαιούχοι, καλούνται να πληρώσουν 2,80 ευρώ κόστος.

Φοιτητές που αντιδρούν στη μείωση των ορίων σίτισης και διαμαρτύρονται για την ποιότητα του φαγητού, τις ώρες του φαγητού (πρωί, μεσημέρι και απόγευμα) μπλοκάρουν το μηχάνημα και προτρέπουν όσους βρίσκονται στη Λέσχη να μπουν και να φάνε δωρεάν.

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο, κάρτες σίτισης διαθέτουν δευτεροετείς και άνω φοιτητές. Οι αιτήσεις των πρωτοετών είναι υπό εξέταση και οι κάρτες θα ενεργοποιηθούν μετά τις 28 Οκτωβρίου.

Το Σάββατο, κι ενώ το μηχάνημα είχε μπλοκαριστεί και οι φοιτητές που ήθελαν να γευματίσουν περνούσαν ελεύθερα στο χώρο, προϊστάμενος και εργαζόμενοι της εταιρείας που έχουν αναλάβει τη σίτιση των φοιτητών, φέρονται να σταμάτησαν τη διανομή φαγητού. Φοιτητές κατήγγειλαν ότι σταμάτησαν να τους δίνουν μερίδες, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Η κατάσταση δεν ξέφυγε, καθώς οι εργαζόμενοι άρχισαν μετά από ώρα να ξαναδίνουν μερίδες στους φοιτητές.

Για τα συγγράμματα

Σε πολιορκητικό κλοιό, βρέθηκε όμως την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή, και η πρυτανεία και οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες στο κτίριο Παπαστράτου, από φοιτητές που αντιδρούν στο γεγονός ότι δεν έχουν πάρει ακόμη συγγράμματα.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου