ΤΟΠΙΚΑ

Σε απεργιακό κλοιό τα σχολεία

σε-απεργιακό-κλοιό-τα-σχολεία-264221

Για να αποτραπούν οι απολύσεις 31 καθηγητών από το νομό

Ψηλά βάζει τον πήχη του αγώνα η ΕΛΜΕ Μαγνησίας για να αποτρέψει 31 απολύσεις καθηγητών στο νομό στις 23 Μαρτίου. Θα συμμετέχει τόσο στη διήμερη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, αύριο Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Μαρτίου, όσο και στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΔΟΕ, την Παρασκευή 21 Μαρτίου, τελευταία ημέρα μαθημάτων στα σχολεία, πριν τις απολύσεις της πρώτης φουρνιάς εκπαιδευτικών.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ωστόσο ο προβληματισμός είναι διάχυτος στις τάξεις των συνδικαλιστών για τη συμμετοχή των καθηγητών στην απεργιακή κινητοποίηση. Καθηγητές με πολυετή προϋπηρεσία και πτυχία καλούνται να χάσουν τουλάχιστον 240 ευρώ για τη συμμετοχή τους και τις τρεις ημέρες στις κινητοποιήσεις.

Την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα, η συμμετοχή ήταν στο ναδίρ, καθώς μόλις ένας στους δέκα καθηγητές άφησαν τις σχολικές αίθουσες και κατέβηκαν στους δρόμους.

Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας θα δοθεί και μάλιστα με πολύμορφες δράσεις. Το σήμα της εκκίνησης της δυναμικής αντίδρασης, θα δοθεί στις 7:30 αύριο, το πρωί, έξω από το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου. Καθηγητές θα αποκλείσουν το σχολείο, απ’ όπου θα γίνουν οι περισσότερες απολύσεις σε επίπεδο νομού, μετά την κατάργηση του τομέα Υγείας – Πρόνοιας. Στις 10 το πρωί, το αγωνιστικό σκηνικό θα μεταφερθεί στην Πλατεία Ελευθερίας, απ’ όπου μαζί με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους θα ξεκινήσει πορεία διαμαρτυρίας σε δρόμους της πόλης.

Τη δεύτερη ημέρα της απεργιακής κινητοποίησης, κλιμάκια της ΕΛΜΕ, θα «οργώσουν» τις σχολικές μονάδες για να ενημερώσουν τις σχολικές οικογένειες για τα τεκταινόμενα στην εκπαίδευση.

Το βάρος του αγώνα πέφτει στην Παρασκευή. Στόχος είναι να μην λειτουργήσει ούτε ένα σχολείο στο νομό. Όσοι εκπαιδευτικοί μεταβούν στην Αθήνα για το συλλαλητήριο που προγραμματίζεται, θα επιβιβαστούν σε μισθωμένα λεωφορεία που θα ξεκινήσουν στις 6:30 το πρωί, μπροστά από το Δημαρχείο Βόλου.

Οι υπόλοιποι καθηγητές καλούνται να δώσουν δυναμικό παρόν στην Πλατεία Ελευθερίας, μαζί με γονείς και μαθητές που θα διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα μέτρα που πληγώνουν το Δημόσιο Σχολείο.

«Οι εκπαιδευτικοί αγωνίζονται για να σταματήσουν τις απολύσεις, την «αξιολόγηση», το «νέο σχολείο», το σχολείο της ΕΕ και της επιχειρηματικότητας που στερεί τη μόρφωση από τα παιδιά, που λεηλατεί τον γονιό, που ρημάζει την συνείδηση και το βιοτικό τους επίπεδο», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου