ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές… στην Αστυνομία

μαθητές-στην-αστυνομία-263743

Τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας επισκέφθηκε η δ΄ τάξη του 8ου δημοτικού σχολείου Ν. Ιωνίας προκειμένου να ενημερωθούν οι μικροί μαθητές για το επάγγελμα και τον κοινωνικό ρόλο του αστυνομικού.

Τους μαθητές και εκπαιδευτικούς υποδέχθηκαν ο αστυνομικός διευθυντής Βασίλης Καραΐσκος, η υπεύθυνη του προγράμματος Μαρία Κουτσοκέρα και στελέχη της ομάδας ΔΙΑΣ, που έκαναν ενημέρωση και επίδειξη για το έργο και την αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ παράλληλα παρείχαν χρήσιμες συμβουλές για θέματα οδικής και κυκλοφοριακής αγωγής. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον εξοπλισμό των αστυνομικών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, τον τετράποδο φίλο και συνεργάτη Bruno, θαύμασαν στον χώρο του μουσείου την εξέλιξη του εξοπλισμού και των στολών των αστυνομικών από παλιά έως σήμερα.

Εξάλλου, οι μαθητές επισκέφτηκαν το Δ.Α.Δ. Βόλου (ειδικό σχολείο για μαθητές με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή) και πραγματοποίησαν χριστουγεννιάτικες δράσεις από κοινού με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων με σκοπό την αλληλεπίδραση και τη συνύπαρξη όλων στο σχολικό περιβάλλον.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου