ΤΟΠΙΚΑ

Προμετωπίδα της φιλανθρωπικής δράσης της Εκκλησίας ο «Εσταυρωμένος»

προμετωπίδα-της-φιλανθρωπικής-δράση-263691

Μία ακόμη σύναξη του Δ.Σ και των εθελοντών του «Εσταυρωμένου» πραγματοποιήθηκε στη φιλόξενη αίθουσα, που προσέφερε ευγενώς η Διεύθυνση Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε. Σκοπός, η ανταλλαγή εμπειριών όσον αφορά τη λειτουργία των δομών που υπηρετεί ο «Ε», και η ανάδειξη των καθημερινών ζητημάτων που ανακύπτουν τόσο ανάμεσα στις ομάδες των διακονούντων συνεργατών όσο και στις συναλλαγές με τους πολίτες, οι οποίοι προσέρχονται για ενίσχυση.

Στις εισηγήσεις των ομιλητών, αλλά και στις παρεμβάσεις του ακροατηρίου, τονίστηκαν οι αξίες της συνέπειας, της ανιδιοτέλειας, της υπακοής και της επίγνωσης του επιτελούμενου σπουδαίου έργου από την πλευρά των εθελοντών, όπως και της εμπέδωσης της πίστης πως όλα γίνονται στο όνομα του Χριστού, που υπήρξε ο πρώτος Εθελοντής. Ο «Ε» αποτελεί την προμετωπίδα της φιλανθρωπικής δράσης της τοπικής Εκκλησίας.

Αφού περιγράφηκαν ενδελεχώς και με καλή προαίρεση οι παράμετροι που συνιστούν την προσφερόμενη διακονία και οι τυχόν δυσλειτουργίες που εκδηλώνονται, όπως και σε όλα τα ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας, τα μέλη του Συλλόγου, με πρωτοστατούντα τον Πρόεδρό του π. Θεόδωρο Μπατάκα, έκλεισαν τη σύναξη με αλληλοϋποσχέσεις για περισσότερο ζήλο, σεβασμό στους κανόνες λειτουργίας και προσευχή, υπό τη σκέπη του Τριαδικού Θεού και τις ευλογίες του Επισκόπου κ. Ιγνατίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου