ΤΟΠΙΚΑ

Γαλατόδεντρο με στολίδια τρόφιμα από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας

γαλατόδεντρο-με-στολίδια-τρόφιμα-από-263674

Στήνουν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας για να ενισχύσουν τις «Ασπρες Πεταλούδες» και το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Χριστουγεννιάτικο μάθημα προσφοράς και αλληλεγγύης για τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας, που έχουν ξεκινήσει να στήνουν στο σχολείο τους διαφορετικό χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Το δέντρο των μαθητών του σχολείου δεν έχει πράσινα κλαδιά και εντυπωσιακά στολίδια… Στήνεται με κουτιά από δέντρα και στολίδια που θα το πλαισιώσουν με τρόφιμα μακράς διαρκείας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου Γιάννη Σαμαρά, είναι η τέταρτη συνεχόμενη σχολική χρονιά που στήνεται γιορτινό γαλατόδεντρο και στολίζεται με τρόφιμα που θα προσφέρονται σε ιδρύματα και δομές της πόλης.

Φέτος, οι μαθητές θα ενισχύσουν με τα τρόφιμα και τα γάλατα που θα διαθέσουν το ίδρυμα «Ασπρες Πεταλούδες» και το Κοινωνικό Παντοπωλείο Βόλου.

«Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου έχουν μυήσει τους μαθητές στις έννοιες της αλληλεγγύης και της προσφοράς στο πλαίσιο προγραμμάτων ευέλικτης ζώνης. Οι μαθητές έχουν καταλάβει την αξία της προσφοράς σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη και την κάνουν πράξη προσφέροντας γάλατα και τρόφιμα μακράς διαρκείας για να δοθούν σε ίδρυμα και σε δομή του Δήμου Βόλου απ’ όπου ωφελούνται εκατοντάδες συμπολίτες μας», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Εως αύριο Παρασκευή το δέντρο αναμένεται να έχει πάρει την τελική του μορφή τόσο ως προς το σχήμα του, όσο και με τα ξεχωριστά στολίδια του και την ερχόμενη Δευτέρα εκπρόσωποι από τις «Ασπρες Πεταλούδες» και το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα βρεθούν στο 1ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας προκειμένου να παραλάβουν τα δώρα τους.

Δέντρα και στο προαύλιο

Εκτός από το πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο δέντρο μέχρι την προπαραμονή των Χριστουγέννων, φυσικά δέντρα θα φυτευτούν στο προαύλιο του σχολείου.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας συστεγάζεται με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας και στο μεγάλο προαύλιο υπάρχουν φυτεμένα συνολικά 62 δέντρα! Δέκα από αυτά ξεράθηκαν και με τη συνδρομή της υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Βόλου πρόκειται να αντικατασταθούν ώστε η σχολική αυλή να παραμείνει μία από τις πιο «πράσινες» του πολεοδομικού συγκροτήματος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου