ΤΟΠΙΚΑ

Στο πένθος η εκπαιδευτική οικογένεια της Μαγνησίας

στο-πένθος-η-εκπαιδευτική-οικογένεια-263618

Στο πένθος έχει βυθιστεί από χθες η εκπαιδευτική οικογένεια της Μαγνησίας, η οποία θρηνεί την απώλεια του καθηγητή Στέφανου Μπαντώλα, σε ηλικία μόλις 63 ετών, εξαιτίας του κορονοϊού.

Ο Στέφανος Μπαντώλας προσβλήθηκε από κορονοϊό πριν από 15 ημέρες περίπου. Αρχικώς είχε εμφανίσει ήπια συμπτώματα και παρέμενε στο σπίτι. Λίγες ημέρες αργότερα κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία του στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

Χθες το βράδυ, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και ο ίδιος δεν άντεξε. Εφυγε από τη ζωή βυθίζοντας στο πένθος, οικογένεια, φίλους, συναδέλφους κι όλους όσοι τον γνώριζαν.

Ο Στέφανος Μπαντώλας ήταν εν ενεργεία καθηγητής στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και μάλιστα η «ψυχή» του Ναυτικού Τομέα που λειτουργεί στο σχολείο επί 13 χρόνια. Ηταν μάλιστα από τους πρωτεργάτες για τη λειτουργία του Ναυτικού Τομέα, ο οποίος μέσα σε λίγα χρόνια αναπτύχθηκε, φιλοξενώντας μαθητές που θέλουν να ακολουθήσουν τις ναυτικές σπουδές από κάθε γωνιά της Μαγνησίας και όχι μόνο.

Δίδασκε στην ειδικότητα «Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού» και χάρη και στις δικές του ενέργειες, ο τομέας έχει αποκτήσει ένα πλήρως σύγχρονο εργαστήριο προκειμένου οι μαθητές να παρακολουθούν τα εργαστηριακά τους μαθήματα.

Κοινωνικός, πρόσχαρος, με αγάπη για τη θάλασσα, το επάγγελμα και τους μαθητές του, ο Στέφανος Μπαντώλας έβαλε τη σφραγίδα του στη λειτουργία του Ναυτικού Τομέα του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.

Συνάδελφοί του συντετριμμένοι ανέφεραν χθες ότι δεν έχασαν απλώς έναν συνάδελφο, αλλά έναν αδερφό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου