ΤΟΠΙΚΑ

Ξαναμοιράζεται η κομματική «τράπουλα» στο ΚΙΝΑΛ

ξαναμοιράζεται-η-κομματική-τράπουλ-263318

Η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην προεδρία του Κινήματος Αλλαγής δημιουργεί σε εσωκομματικό επίπεδο νέα δεδομένα στη Μαγνησία. Από προχθές Κυριακή το βράδυ και μόλις έκλεισαν οι εσωκομματικές κάλπες στον νομό, άρχισαν οι συζητήσεις για το πώς διαμορφώνεται πλέον η ανθρωπογεωγραφία της κομματικής ιεραρχίας σε τοπικό επίπεδο.

Τα βλέμματα βέβαια όλων πρωτίστως είναι στραμμένα στο επόμενο βουλευτικό ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής στη Μαγνησία, καθώς γίνεται σαφές ότι η εκλογή νέου προέδρου δημιουργεί νέα δεδομένα και εκτιμάται πως είναι θέμα χρόνου οι αναδιατάξεις.

«Η κομματική τράπουλα θα ξαναμοιραστεί και όλα τα εξεταστούν από μηδενική βάση», υπογράμμιζε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ έμπειρο στέλεχος της δημοκρατικής παράταξης στον νομό, επισημαίνοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι όλα πλέον είναι ανοιχτά στο τραπέζι.

Επίσης, στις επόμενες εκλογές για την ανάδειξη νέων κομματικών οργάνων θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι το επιτελείο Ανδρουλάκη θα επιδιώξει να έχει το «πάνω χέρι», προκειμένου να υπάρχει αντιστοιχία εκπροσώπησης στα νέα όργανα που θα προκύψουν.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη Μαγνησία σάρωσε. Ελαβε 1.907 ψήφους και ποσοστό της τάξης του 66,8%, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου εξασφάλισε 948 ψηφοδέλτια και ποσοστό της τάξης του 33,2%, σε μία διαδικασία στην οποία ψήφισαν συνολικά για τον δεύτερο γύρο 2.872 άτομα.

Πίσω από αυτή την άνετη επικράτηση βέβαια υπάρχουν άνθρωποι. Πρόκειται για πρόσωπα τα οποία βρίσκονται στον στενό πυρήνα των υποστηρικτών του Νίκου Ανδρουλάκη στον νομό Μαγνησίας, όχι μόνο στις τωρινές εσωκομματικές διαδικασίες, αλλά από το 2018 όταν κατέβηκε για πρώτη φορά υποψήφιος πρόεδρος στο ΚΙΝΑΛ απέναντι τότε στην αείμνηστη Φώφη Γεννηματά.

Πρόκειται για τους Δημήτρη Τσιμπανάκο, Δημήτρη Λουφόπουλο, Αντώνη Πολίτη, Ματίνα Πρίγκου, που προέρχονται από τη νέα γενιά και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα αξιοποιηθούν περαιτέρω στο κομματικό «γίγνεσθαι» τοπικά με πρόεδρο τον Νίκο Ανδρουλάκη, μαζί με τους Νίκο Ζυγούρη, Αποστόλη Παπατόλια, Χρύσα Παπαχρήστου, Ιωάννα Καραμαργιού, που επίσης ηλικιακά ταυτίζονται με το προφίλ του νέου προέδρου. Τον Νίκο Ανδρουλάκη επίσης στήριζαν από την προηγούμενη διαδικασία οι Λάμπρος Νούσιας, Θανάσης Μακρόπουλος, Σούλα Μπαρτζιώκα, Γιάννης Σακκόπουλος, Βασίλης Χαλαστάρας, Φώτης Χατζηδημητρίου, Βάιος Κουκλουμπέρης, ενώ στους υποστηρικτές του στην τελευταία «κούρσα» διαδοχής προστέθηκαν οι πρώην γραμματείς της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φώτης, Απόστολος Φοινικόπουλος και η δημοτική σύμβουλος Βόλου Σούλα Βακουφτσή.

Το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής έχει προσδιοριστεί για την άνοιξη και στη συνέχεια θα δρομολογηθούν οι κομματικές αλλαγές ανά την επικράτεια.

«Προχωράμε μπροστά με πολιτική αυτονομία»

«Προχωράμε μπροστά με πολιτική αυτονομία», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του Νίκου Ανδρουλάκη στη Μαγνησία Δημήτρης Τσιμπανάκος και συνεχίζει: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δημοκράτες πολίτες της Μαγνησίας για τη μαζική συμμετοχή στη διαδικασία ανάδειξης πρόεδρου στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. αλλά και στους εθελοντές μας για τη σημαντική συμβολή τους στη διαδικασία. Συγχαρητήρια στο Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του στη θέση του προέδρου του Κινήματος. Συγχαρητήρια και σε όλους τους υποψηφίους για την ηγεσία και τον αγώνα που έκαναν. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Σήμερα όλοι μαζί με την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά για ενότητα και πολιτική αυτονομία προχωράμε μπροστά. Σηκώνουμε τα μανίκια για να σταθούμε δίπλα στους μη προνομιούχους της εποχής μας με ένα σύγχρονο και ρεαλιστικό σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα. Καλή δύναμη σε όλους. Καλό μας αγώνα».

Ακύρωση αποτελεσμάτων

Σημειώνεται πως σε επίπεδο Μαγνησίας η εκλογική διαδικασία του δεύτερου γύρου κύλησε ομαλά, ωστόσο δεν έλειψαν και τα απρόοπτα. Η κάλπη ακυρώθηκε σε τρία εκλογικά κέντρα, μεταξύ των οποίων και στο εκλογικό τμήμα της Νέας Αγχιάλου, λόγω προβλήματος στο σύστημα της εταιρείας που διενήργησε τις εκλογές.
Τα άλλα δυο εκλογικά κέντρα όπου ακυρώθηκαν οι κάλπες ήταν της Ερέτριας και του Ορχομενού (που υπήρχε και επεισόδιο).

Προβλήματα παρατηρήθηκαν επίσης στο Τρίκερι, καθώς, όπως αναφέρθηκε από τους υπεύθυνους του εκλογικού κέντρου, στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου του χωριού, όπου διενεργήθηκαν οι εκλογές, δεν υπήρχε ηλεκτροδότηση λόγω βραχυκυκλώματος, ενώ δεν λειτουργούσε και η θέρμανση. Ωστόσο, με την παρέμβαση της δημοτικής αρχής Νοτίου Πηλίου τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν και η διαδικασία ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου