ΤΟΠΙΚΑ

Βόλτα Μπέου με ηλεκτρικό πατίνι στον Βόλο

βόλτα-μπέου-με-ηλεκτρικό-πατίνι-στον-β-262919

Βόλτα στο κέντρο του Βόλου με ηλεκτρικό πατίνι έκανε σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, στέλνοντας το μήνυμα της οικολογικής μετακίνησης στην πόλη.

Ο κ. Μπέος ξεκίνησε από το Δημαρχείο και μέσω της οδού Ιάσονος, οδηγώντας ηλεκτρικό πατίνι έφτασε μέχρι το υπό κατασκευή πολυώροφο κτίριο στάθμευσης στην οδό Φιλελλήνων.

Η στάση του δημάρχου Βόλου στο πάρκινγκ είχε και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς με τη λειτουργία του θα συμβάλλει στη μείωση του προβλήματος στάθμευσης στον κεντρικό τομέα της πόλης.

Από την οδό Φιλελλήνων, μέσω της οδού Δημητριάδος, με το ηλεκτρικό πατίνι έφτασε στο υπό κατασκευή Δημοτικό Θέατρο Βόλου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μπέος εξήγησε τους λόγους για τους οποίους έκανε σήμερα τη βόλτα με ηλεκτρικό πατίνι στο κέντρο της πόλης: «Είχα να κάνω πατίνι από πέντε ετών. Ξύλινο βέβαια. Με τα πόδια, πέφταμε κάτω με τα σορτσάκια. Μετά από συζητήσεις που είχαμε και είδαμε σε διάφορα μέρη ευρωπαϊκές και Θεσσαλονίκη και Αθήνα, είχαμε κάποιες συζητήσεις με εταιρείες πήρα να κάνω μια δοκιμή, να δω πόσο ευέλικτο είναι, αν βολεύει στην πορεία τους πολίτες και να βρούμε μια φόρμουλα αν μπορούμε ως δήμος να πάρουμε μερικά πατίνια για να τα διαθέσουμε δωρεάν για τους πολίτες.

Βέβαια είναι τεράστιο πρόβλημα, ποιος θα τα μαζεύει, ποιος θα τα φορτίζει. Θα το δούμε. Διαφορετικά θα δούμε με μια εταιρεία αν δεν χρεώνει πολλά τους πολίτες ίσως να της αναθέσουμε για να έχει τη συντήρηση και να τα μαζεύει. Πλέον ο Βόλος αλλάζει σε όλα τα επίπεδα κι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε όχι το ποδήλατο αλλά το πατίνι».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου