ΤΟΠΙΚΑ

«Μόνη λύση η δημιουργία νέου δικαστικού μεγάρου»

μόνη-λύση-η-δημιουργία-νέου-δικαστικ-262690

Απαντούν οι «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» σε ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλου

Με την επισήμανση ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα απορρίψει κάθε αρχιτεκτονική μελέτη που προβλέπει προσθήκη στο υπάρχον κτίριο του δικαστικού μεγάρου Βόλου, οι «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» βάζουν οριστικά τέλος σε οποιαδήποτε συζήτηση επιχειρήθηκε να ανοίξει με αφορμή σχετική πρόταση του δικηγορικού συλλόγου Βόλου και ανάβει ουσιαστικά «πράσινο φως» για την ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου σε άλλο χώρο.

Η απάντηση από τις «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» δόθηκε στον βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, ο οποίος είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνονται από τις «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ», το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο είχε εξηγήσει με κάθε τρόπο στο παρελθόν πως, εάν κατατεθεί αρχιτεκτονική μελέτη για προσθήκη στο υπάρχον κτίριο του δικαστικού μεγάρου, αυτή θα απορριφθεί. Επισημαίνεται επίσης ότι στις 21 Ιουνίου τεχνικό κλιμάκιο της εταιρείας διενήργησε αυτοψία στο προβληματικό δικαστικό μέγαρο Βόλου, αποτυπώνοντας τις εργασίες που απαιτούνται για την αναγκαία αποκατάσταση του κτιρίου. Για τις εργασίες η εταιρεία διενεργεί ήδη προμελέτη με τις προδιαγραφές των επισκευαστικών επεμβάσεων που θέτει η Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων, ενώ οι οριστικές μελέτες του έργου θα ανατεθούν σε εξωτερικό συνεργάτη.

Οι «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» αναφέρουν επίσης ότι «είχαν εγκαταλείψει το θέμα του δικαστικού μεγάρου από το 2012 και αυτό γιατί ο Δήμος Βόλου πρότεινε λανθασμένα τη δημιουργία νέου δικαστικού μεγάρου στον χώρο των δικαστικών φυλακών Βόλου, στην οδό Μεταμορφώσεως», όπως τονίζουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου