ΤΟΠΙΚΑ

Με επιτυχία η ημερίδα των ψυκτικών για τα φθοριούχα αέρια του θερμοκηπίου

με-επιτυχία-η-ημερίδα-των-ψυκτικών-για-26267

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην ΟΕΒΕΜ η ημερίδα του Σωματείου Αδειούχων Ψυκτικών Μαγνησίας για τις «Διατάξεις της νέας ΚΥΑ για την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 517/2014 για τα φθοριούχα αέρια του θερμοκηπίου».

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ψυκτικών Ελλάδος Παναγιώτης Πουλιάνος, ο οποίος αναφέρθηκε στους στόχους που είχαν τεθεί για τον κλάδο για την αδειοδότηση και την πιστοποίηση του επαγγέλματος καθώς επίσης και την εφαρμοστική του Ευρωπαϊκού Κανονισμού.

«Τα καταφέραμε όλοι μαζί, κλαδική Ομοσπονδία, τοπικές Ομοσπονδίες και Σωματεία. Μεταφέραμε τις ανάγκες και το μήνυμα στις εκάστοτε Κυβερνήσεις. Η ενότητά μας είναι η δύναμή μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχει πλέον μια πολύ καλή σχέση και συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος και στη συνέχεια συνεχάρη το Σωματείο Ψυκτικών Μαγνησίας για την πρωτοβουλία αυτή, μιας και ήταν η πρώτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε σε πρωτοβάθμιο Σωματείο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Σωματείου Ψυκτικών Μαγνησίας Θανάσης Αλιβάνιστος, ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο της Ο.Ψ.Ε. για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση.

Στην ημερίδα έγινε ανάλυση των διατάξεων για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τα φθοριούχα αέρια του θερμοκηπίου, ενώ επισημάνθηκε η ευθύνη που φέρουν τα αρμόδια τμήματα των Περιφερειών για την τήρηση της νομοθεσία.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν άλλα κλαδικά θέματα όπως τα ψυκτικά υγρά, το Ηλεκτρονικό Δελτίο Ελέγχου, το πρόγραμμα επιδότησης για την ανακύκλωση των παλαιών ηλεκτρικών συσκευών, η αστική ευθύνη, η παράταση ανανέωσης των αδειών.

Η εξέλιξη στον κλιματισμό και την ψύξη είναι πραγματικά πολύ μεγάλη, και η σύγχρονη κοινωνία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να προχωρήσει χωρίς αυτά. Υπάρχουν ζητήματα, προϋποθέσεις και απαιτήσεις που πρέπει να τηρούνται σε κάθε περίπτωση από τους επαγγελματίες αδειούχους ψυκτικούς, τα καταστήματα και τους καταναλωτές.

Το Σωματείο Αδειούχων Ψυκτικών Μαγνησίας και η Ομοσπονδία Ψυκτικών Ελλάδος δεσμεύτηκαν για την καλύτερη προσπάθεια από μεριάς τους σε όλα τα επίπεδα, τόσο προς τα μέλη όσο και την κοινωνία συνολικά, με γνώμονα την προστασία του επαγγέλματος και του περιβάλλοντος.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν η πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Μ. Δωροθέα Καναβιτσά και οι εκπρόσωποι όμορων Σωματείου της Λάρισας και της Καρδίτσας Κωνσταντίνος Τσιγαρίδας, Γιώργος και Βασίλης Μπαλακώστας. Τους θερμούς χαιρετισμούς έστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης και ο πρόεδρος του Σωματείου Ψυκτικών Τρικάλων Ηλίας Πούλιος.

Στο τέλος της ημερίδας πραγματοποιήθηκε κοπή πίτας του Σωματείου για το 2022. Το φλουρί κέρδισε ο Δημήτρης Νταϊλιάνης. Ακολούθησε ανταλλαγή ευχών μεταξύ των μελών του Σωματείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου