ΤΟΠΙΚΑ

Επαναφορά του επιδόματος θέσης διεκδικούν οι νοσηλευτές

επαναφορά-του-επιδόματος-θέσης-διεκδ-26195

Ανάσα για νοσηλευτές που διατηρούν θέσεις ευθύνης στο ΕΣΥ, το ΠΕΔΥ και τα Κέντρα Υγείας είναι η απόφαση του ΣτΕ, που δικαιώνει το αίτημά τους για επαναφορά του επιδόματος θέσης στον κλάδο, το οποίο είχε «κουρευτεί» με ειδική ρύθμιση.

Με πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας οι νοσηλευτές δικαιώθηκαν. Συγκεκριμένα, το επίδομα θέσεις των προϊσταμένων των νοσηλευτικών τμημάτων είχε κουρευτεί κατά 40 ευρώ, και έτσι από 290 ευρώ λάμβαναν πια 250.

Μετά την προσφυγή του κλάδου στο ΣτΕ, το δικαστήριο απεφάνθη ότι επρόκειτο για μία άδικη απόφαση, καθώς το συγκεκριμένο επίδομα δίνεται σε όλο τον δημόσιο τομέα ολόκληρο και χωρίς καμία περικοπή.

Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ) με επιστολή της προς τον Σύλλογο Νοσηλευτών Μαγνησίας, αφού γνωστοποιεί το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ που δικαιώνει τον κλάδο, υπογραμμίζει πως έχει ήδη υποβληθεί αίτημα προς το Υπουργείο Υγείας, ώστε να επανέλθει άμεσα το επίδομα στο αρχικό του ύψος μετά και την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας.

Για να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ θα πρέπει να υπάρξει τροποποίηση των διατάξεων που κρίθηκαν αντισυνταγματικές, ώστε να προβλέπεται πλέον και για τους προϊσταμένους των νοσηλευτικών τμημάτων η καταβολή του επιδόματος θέσης ύψους 290 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου