ΤΟΠΙΚΑ

Αντίθετη στην επένδυση στις Νηές η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας

αντίθετη-στην-επένδυση-στις-νηές-η-λαϊ-261843

«Αποδεικνύεται ότι αυτό που ενδιαφέρει την περιφερειακή αρχή είναι κυρίως η εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας με αφορμή την τοποθέτηση του περιφερειάρχη στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την τουριστική επένδυση στις Νηές.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας:

Στην τελευταία συνεδρίαση του Π.Σ Θεσσαλίας (18/12), ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, απαντώντας στην επερώτηση των συμβούλων της Λαικής Συσπείρωσης, για τη θέση της περιφερειακής αρχής για την τεράστια τουριστική επένδυση στις Νηές Σούρπης από την αμερικανική Golfin Developments, υπερθεμάτισε για την επένδυση, μιλώντας γενικά περί τήρησης των νόμιμων διαδικασιών.

Αποδείχνεται ότι αυτό που ενδιαφέρει την περιφερειακή αρχή είναι κυρίως η εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων, τα οποία όμως όπως δεν έχουν καμία σχέση με την βελτίωση της ζωής των εργατικών και λαικών οικογενειών, ούτε βέβαια με την προστασία του περιβάλλοντος και της λαϊκής περιουσίας.

Με την συγκεκριμένη επένδυση, μοναδικός κερδισμένος θα είναι η αμερικάνικη εταιρεία και δίπλα σ’ αυτή, η Μητρόπολη Δημητριάδος που προωθεί την συγκεκριμένη επένδυση, σε αγαστή συνεργασία με κράτος.

Ο περιφερειάρχης, δεν έδωσε καμία απάντηση στο ότι αυτή η επένδυση, θα οδηγήσει σε δραστική υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων της περιοχής, και της Μαγνησίας γενικότερα, αφού επί της ουσίας θα “κλείσει” μια απ’ τις τελευταίες μεγάλες παραθαλάσσιες εκτάσεις κατάλληλες για την αναψυχή του λαού, θα αλλοιώσει την τοπική οικονομία γενικότερα, θα οδηγήσει σε δραστική υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Κουβέντα δεν είπε για το ότι ένα μεγάλο κομμάτι της σχεδιαζόμενης επένδυσης θα γίνει σε χαρακτηρισμένη δασική έκταση, οδηγώντας στην καταστροφή της και στο γεγονός ότι το κράτος έχει απεμπολήσει, προς όφελος της Μητρόπολης Δημητριάδος, τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα που έχει σε διαμφισβητούμενο μεγάλο μέρος των 3.000 στρεμμάτων της έκτασης, στην οποία σχεδιάζεται η εν λόγω επένδυση, αναγνωρίζοντας την defacto ιδιοκτησία της Μητρόπολης Δημητριάδος, με την τελευταία να έχει ήδη εκχωρήσει την εν λόγω έκταση στην αμερικανική εταιρία για να προχωρήσει η επένδυση.

Δεν είχε να πει τίποτα για το γεγονός ότι ενώ υπάρχουν από το 2010 δύο πορίσματα των αρμόδιων Υπηρεσιών, της κτηματικής υπηρεσίας Μαγνησίας και της Οικονομικής Επιθεώρησης Θεσσαλίας, βάσει των οποίων η επίδικη έκταση ανήκει στο Δημόσιο, το υπουργείο Οικονομικών και τα υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν προέβησαν σε σχετικές ενέργειες επαλήθευσης των στοιχείων.

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, εκφράζει την αντίθεσή της στην συγκεκριμένη επένδυση, γιατί η υλοποίηση αυτής της τεράστιας τουριστικής επένδυσης στις Νηές, θα στερήσει μια απ’ τις τελευταίες παραλίες της Μαγνησίας απ’ τους κατοίκους, θα οδηγήσει σε δραστική επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων και θα έχει δραστικές αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, αφού θα καταστρέψει και μια μεγάλη δασική έκταση. Ζητά επίσης να ξεκαθαρίσει άμεσα η ιδιοκτησιακή κατάσταση της εν λόγω περιοχής, με πλήρη εφαρμογή των πορισμάτων των οικονομικών υπηρεσιών του κράτους που αναγνωρίζουν το ελληνικό κράτος ως κύριο της έκτασης.

Η έκταση αυτή να αξιοποιηθεί προς όφελος των κατοίκων της περιοχής και της Μαγνησίας γενικότερα και όχι να παραδοθεί βορά στα επιχειρηματικά σχέδια της τεράστιας αμερικάνικης εταιρείας, που θα πουλά ακριβό τουρισμό και όχι ανάπτυξη για το λαό, όπως ψευδώς την παρουσιάζει η περιφερειακή αρχή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου