ΤΟΠΙΚΑ

Νερό με… κάρτα το σχέδιο της ΔΕΥΑΜΒ από το νέο έτος

νερό-με-κάρτα-το-σχέδιο-της-δευαμβ-από-261622

Θα εφαρμοστεί πιλοτικά για ιδιοκτήτες ακινήτων προς ενοικίαση

Νερό με… κάρτα είναι το νέο σχέδιο της ΔΕΥΑΜΒ, που θα τεθεί σε εφαρμογή πιλοτικά από το νέο έτος με στόχο την προστασία των ιδιοκτητών ακινήτων τα οποία διαθέτουν προς ενοικίαση από ασυνεπείς νοικάρηδες.

Καθημερινά στα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ γίνεται «παρέλαση» από διαμαρτυρόμενους ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν βρεθεί με φέσια εκατοντάδων ευρώ από απλήρωτους λογαριασμούς ύδρευσης – αποχέτευσης που αφήνουν πίσω τους νοικάρηδές τους.

Τα φέσια που αφήνουν ενοικιαστές συνιστούν οικονομική πληγή για τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Κι αυτό γιατί πολλές φορές βρίσκονται αντιμέτωποι με υπέρογκα χρέη εξαιτίας απλήρωτων λογαριασμών ΔΕΚΟ μόνο μετά την αποχώρηση του νοικάρη από το ακίνητο που διαθέτουν προς ενοικίαση.

Το πρόγραμμα διακοπής υδροδότησης που εφαρμόζει η ΔΕΥΑΜΒ τα τελευταία χρόνια για τους ασυνεπείς καταναλωτές δεν αρκεί από μόνο του για την προστασία των ιδιοκτητών ακινήτων, οι οποίοι δεν μπορούν να νοικιάσουν σπίτι, μαγαζί, διαμέρισμα ή γραφείο αν δεν υπάρχει σύνδεση με το δίκτυο της ύδρευσης.

Εχει τύχει μάλιστα νέος ενοικιαστής ακινήτου να μείνει χωρίς νερό επειδή ο προηγούμενος ενοικιαστής δεν είχε πληρώσει το λογαριασμό και ο ιδιοκτήτης είχε πλήρη άγνοια για τα χρέη που βάρυναν το ρολόι της συγκεκριμένης σύνδεσης.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Τριαντάφυλλο Γκογκινούδη το πρόβλημα με τους ασυνεπείς ενοικιαστές που επιβαρύνουν με δικές τους καταναλώσεις τους ιδιοκτήτες ακινήτων είναι μεγάλο, όπως φαίνεται από τον αριθμό των διαμαρτυρόμενων δημοτών που καταφθάνουν στα γραφεία της επιχείρησης.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, πιλοτικά από τη νέα χρονιά θα εφαρμοστεί σύστημα προκειμένου να δοθεί λύση προς αυτή την κατεύθυνση. Ιδιοκτήτες ακινήτων που τα διαθέτουν προς ενοικίαση θα μπορούν να αλλάξουν το ρολόι και να προμηθεύονται μία κάρτα την οποία θα δίνουν στον κάθε ενοικιαστή ο οποίος για να διασφαλιστεί ότι δεν θα αφήσει πίσω του χρέη θα καλείται να πάει στη ΔΕΥΑΜΒ και να προπληρώσει κατανάλωση νερού και αποχέτευσης.

Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα των ιδιοκτητών ακινήτων. Αν κάποιος δεν προπληρώσει δεν θα έχει νερό και έτσι οι ιδιοκτήτες θα έχουν το κεφάλι τους ήσυχο για ενδεχόμενα νέα φέσια.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου