ΤΟΠΙΚΑ

Στον ανακριτή o 46χρονος, που επιτέθηκε στα πεθερικά του με στειλιάρι

στον-ανακριτή-o-46χρονος-που-επιτέθηκε-σ-261347

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε, αυτή τη φορά, η Εισαγγελία Βόλου στον 46χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος απασχολεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις αστυνομικές αρχές, όταν βγαίνει εκτός ελέγχου.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική, επισκέφτηκε προχθές το μεσημέρι τα πεθερικά του και προκάλεσε νέο επεισόδιο.

Φώναζε δυνατά, ούρλιαζε, τσίριζε, εξύβριζε, απειλούσε, αναστάτωνε όλο τον κόσμο, ενώ αποπειράθηκε να μπει στο σπίτι, σύμφωνα με την καταγγελία στην Αστυνομία. Οταν τελικά κατάφερε να δει τους γονείς της εν διαστάσει συζύγου του, απείλησε τον πεθερό του με στειλιάρι, ενώ εκτόξευσε κοτρόνα στην πεθερά του.

Ηταν θαύμα που οι ηλικιωμένοι δεν τραυματίστηκαν. Ειδικά η πεθερά του είχε Αγιο. Ο δράστης της πέταξε ολόκληρο ογκόλιθο.

Αφού προκάλεσε το επεισόδιο, ο 46χρονος τράπηκε στη συνέχεια σε φυγή προφανώς φοβούμενος επικείμενη σύλληψή του.

Ομως, ισχυρές δυνάμεις της ΔΙΑΣ, που ειδοποιήθηκαν από την οικογένεια, κινητοποιήθηκαν άμεσα, τον εντόπισαν στο κέντρο του Βόλου και τον συνέλαβαν. Ο 46χρονος συνελήφθη και προκειμένου να απολογηθεί για τις πράξεις του οδηγήθηκε χθες στα δικαστήρια.

Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία, απειλή, εξύβριση, διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Στη συνέχεια τον παρέπεμψε να απολογηθεί για τις πράξεις του στον ανακριτή Βόλου, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί μεθαύριο Παρασκευή.

Ο ίδιος φέρεται να αρνείται ότι προκάλεσε το παραμικρό επεισόδιο. Κατά τη συνοδεία του στα δικαστήρια Βόλου υποβασταζόταν από πατερίτσες, γεγονός που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση αφού μόλις προχθές μαινόταν σαν ταύρος.

Επισημαίνεται ότι από τον Μάιο του 2021 ο 46χρονος απασχολεί επανειλημμένα. Τη μία φορά εκσφενδόνιζε βάζα από το σπίτι του προκαλώντας κίνδυνο σε διερχόμενους πολίτες. Τη δεύτερη απείλησε τον πεθερό του με μαχαίρι μπροστά στο ανήλικο τέκνο του. Την τρίτη το έσκασε από ψυχιατρική κλινική όπου νοσηλευόταν με εισαγγελική παραγγελία.

Επιπλέον, σε βάρος του έχει υποβληθεί καταγγελία για πρόκληση φθορών σε σπίτι συνταξιούχου αστυνομικού στα Φάρσαλα, ενώ έχει σχηματισθεί δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Μέχρι την απολογία του στον ανακριτή, κρατείται.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου