ΤΟΠΙΚΑ

Τέλη του 2022 οι ποδηλατόδρομοι

τέλη-του-2022-οι-ποδηλατόδρομοι-261094

Υπομονή έως το τέλος του 2022 θα πρέπει να κάνουν οι ποδηλάτες για την κατασκευή του δικτύου ποδηλατοδρόμων στην πόλη, μέσω του οποίου θα μπορούν να μετακινούνται με άνεση και ασφάλεια. Η ολοκλήρωση του έργου που δεν έχει καν ξεκινήσει μετατίθεται για τις 13 Δεκεμβρίου 2022, εφόσον εξελιχθούν όλα ομαλά.

Εδώ και μήνες έχει αναδειχθεί ανάδοχος για την κατασκευή του έργου που προβλέπεται να διαρκεί 12 μήνες. Ωστόσο, τα μηχανήματα του εργολάβου περιμένουν… να ολοκληρωθούν πρώτα τα έργα της ΔΕΥΑΜΒ και άλλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Όπως διαπιστώθηκε το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων διέρχεται από οδούς στις οποίες γίνονται ή πρόκειται να γίνουν εργασίες στο πλαίσιο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης ή έργα ανακατασκευής δρόμων.

Σύμφωνα με τον εργολάβο, σχεδόν σε όλα τα τμήματα των οδών που είναι να πραγματοποιηθούν εργασίες διαμόρφωσης του δικτύου ποδηλατοδρόμων εκτελούνται παράλληλα εργασίες εκσυγχρονισμού του δικτύου ύδρευσης με κατασκευές φρεατίων, αγωγών και ιδιωτικές συνδέσεις.

Για την κατασκευή του δικτύου ποδηλατοδρόμων θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν οι εργασίες στους δρόμους προκειμένου οι ποδηλατόδρομοι να μη γεμίσουν… «μπαλώματα». Στο πλαίσιο αυτό ζητήθηκε η πρώτη παράταση του έργου, την οποία αναμένεται να εγκρίνει στην αυριανή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου.

Παράταση και στις στάσεις λόγω κορονοϊού

Εκτός όμως από το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων, παράταση πρόκειται να δοθεί και σε ένα ακόμη έργο, το οποίο επρόκειτο να παραδοθεί στα τέλη του μήνα. Πρόκειται για την αναβάθμιση στάσεων λεωφορείων για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, με προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων.

Το έργο δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν τον Ιούλιο του 2022 για λόγους ανωτέρας βίας. Ο εργολάβος ζητά παράταση 210 ημερών, όσος δηλαδή και ο χρόνος της σύμβασης για την παράδοση του έργου, επικαλούμενος συνεχόμενα θετικά κρούσματα covid-19 στο τεχνικό προσωπικό και στο προσωπικό της γραμμής παραγωγής καθώς και έλλειψη προμήθειας αλουμινίου από τις προμηθεύτριες εταιρείες.

Και για το συγκεκριμένο έργο που χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος», η οικονομική επιτροπή αναμένεται να εγκρίνει την παράτασή του.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου