ΤΟΠΙΚΑ

Προσδοκίες για τόνωση τζίρου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

προσδοκίες-για-τόνωση-τζίρου-στα-μέσα-261053

Ελπίδες για τόνωση τζίρου στα μέσα μαζικής μεταφοράς ενόψει εορταστικής περιόδου, με τη Μαγνησία να καταγράφει επιβατική κίνηση η οποία υπολογίζεται στο 60% σε σύγκριση με τις προ πανδημίας εποχές. Μετά τη μακρά υποτονική περίοδο που προηγήθηκε, αυξάνονται οι προσδοκίες για αύξηση της επιβατικής κίνησης σε αστικά, υπεραστικά λεωφορεία και ταξί, λόγω της εορταστικής περιόδου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Τα πρώτα ενθαρρυντικά μηνύματα καταγράφηκαν προχθές στην επιβατική κίνηση, με τα τοπικά εμπορικά καταστήματα σε λειτουργία, ενώ αναμένεται να συνεχιστεί η ανοδική πορεία και τις επόμενες μέρες, οδεύοντας προς τα Χριστούγεννα.

«Αύξηση παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην κίνηση. Αλλες μέρες δεν είναι τόσο έντονη και όσο πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα παρατηρείται αύξηση σε σύγκριση με τον Νοέμβριο» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου Νίκος Ευαγγελινός.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η προχθεσινή μέρα, καθώς παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα και όπως φάνηκε, το επιβατικό κοινό χρησιμοποίησε τα μέσα μαζικής μεταφοράς σε μεγάλο ποσοστό. «Θα αυξήσουμε τα δρομολόγια το τελευταίο Σαββατοκύριακο του χρόνου, τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας, όπως άλλωστε και το επιβατικό κοινό» υπογραμμίζει ο πρόεδρος, για να προσθέσει ότι «κρατάμε ένα ποσοστό του επιβατικού κοινού και διαπιστώνουμε ότι και ο κόσμος κινείται τις γιορτινές μέρες».

Αναμονή και προσδοκίες στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας για αύξηση της επιβατικής κίνησης από την ερχόμενη εβδομάδα. «Μάλλον υποτονική» η εικόνα που περιγράφει προς το παρόν ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας Δημήτρης Κολυνδρίνης, κάνοντας λόγο για αύξηση της κίνησης την 28η Οκτωβρίου και στην εορτή του Αγίου Νικολάου. Με την εορταστική περίοδο να τονώνει το καταναλωτικό ενδιαφέρον, την τοπική οικονομία και την επιβατική κίνηση κατ’ επέκταση, ο πρόεδρος εκτιμά ότι θα υπάρξει κίνηση λόγω των φοιτητών που θα κατευθυνθούν προς το Βόλο, αλλά και άλλες περιοχές. Ταυτόχρονα, βέβαια, αναμένεται να κινηθούν κάτοικοι περιοχών της Μαγνησίας προς τον Βόλο, για τα εορταστικά τους ψώνια. «Πιστεύουμε ότι θα δουλεύουμε περισσότερο στις γιορτές και από την άνοιξη θα αρχίσουμε να επιστρέφουμε σταδιακά στην καθημερινότητα» τονίζει ο κ. Κολυνδρίνης.

Στην εορταστική περίοδο εναποθέτει, στο μεταξύ, ελπίδες και ο κλάδος των ταξί, με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Volos Taxi Ευδόκιμο Πασχαλίδη να κάνει λόγο για «μειωμένη κίνηση από τον Νοέμβριο μέχρι και σήμερα, με εξαίρεση τις μέρες που υπάρχει βροχόπτωση». Με το εορταστικό ωράριο να αρχίζει στην τοπική αγορά «οι προσδοκίες μας είναι να δουλέψουμε. Να κατέβει ο κόσμος και να κάνει τις χριστουγεννιάτικες αγορές του» τονίζει ο κ. Πασχαλίδης.

Παράλληλα ο πρόεδρος υπενθυμίζει ότι το δώρο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έχει καταργηθεί από το 2010 στα ταξί, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του κοινού, χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. Όπως παρατηρεί, στο σημείο αυτό, ο πρόεδρος, «η μεγαλύτερη πτώση παρατηρείται στη βραδινή βάρδια», με την κίνηση της Παρασκευής και του Σαββάτου «να θυμίζει μια καθημερινή μέρα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου