ΤΟΠΙΚΑ

Παλιά εξώφυλλα του Playboy θα παρουσιάσει Βολιώτης ηλεκτρολόγος

παλιά-εξώφυλλα-του-playboy-θα-παρουσιάσει-βο-260511

Ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα με φωτογραφικό ταλέντο ο Παναγιώτης Ανδριώτης, επέλεξε πρωτότυπο θέμα παρουσίασης στην συνάντηση της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου στις 9μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, και η είσοδος είναι ελεύθερη για τους φίλους της φωτογραφίας άνω των 18 ετών.

Ο 40χρονος Βολιώτης, εργαζόμενος από το 1999 στην Τεχνική υπηρεσία του Δήμου Βόλου, στον τομέα του ηλεκτροφωτισμού, θα παρουσιάσει μια σειρά από παλιά εξώφυλλα του περιοδικού «Playboy» που χρονολογούνται από το 1953, με πρώτο εξώφυλλο τη θρυλική Μέριλιν Μονρόε. Οι φωτογραφίες προέρχονται από την προσωπική του συλλογή, και όπως αναφέρει ο ίδιος «σκέφτηκα να αφιερώσω στο συγκεκριμένο θέμα την παρουσίαση της επόμενης Τετάρτης, με αφορμή τον θάνατο του Χιού Χέφνερ».

Στην παρουσίαση θα «πρωταγωνιστήσουν» 60 φωτογραφίες από τα κορίτσια που παρέλασαν στις σελίδες του περιοδικού. Η ελληνική έκδοση του Playboy φιλοξένησε όλα αυτά τα χρόνια μεγάλα ονόματα όπως τη Ζωή Λάσκαρη, την τραγουδίστρια Δήμητρα Γαλάνη, τη Μάρω Κοντού, τη Μαίρη Χρονοπούλου. Συνέντευξη έχουν παραχωρήσει μεταξύ των άλλων ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Θάνος Μικρούτσικος και Σταύρος Ξαρχάκος. Σήμερα, την εποχή των κοινωνικών δικτύων, η ελληνική έκδοση του περιοδικού έχει αναστείλει την έκδοσή του και γι’ αυτό τον λόγο ο πολυπράγμων Βολιώτης θέλησε να παρουσιάσει το συγκεκριμένο θέμα στο κοινό.

Συλλεκτικό εξώφυλλο με τη Μέριλιν Μονρόε

Ο Παναγιώτης Ανδριώτης, απόφοιτος του 4ου ΤΕΕ, στο Φυτόκο, αναφέρει ότι αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο του στη φωτογραφία, ενώ διευκρινίζει ότι είναι ερασιτέχνης φωτογράφος, χωρίς φωτογραφικές σπουδές ή περγαμηνές, αλλά εμπλούτισε τις γνώσεις του, παρακολουθώντας σεμινάρια του Πλάτωνα Ριβέλη.

Στο μεταξύ, ο Παναγιώτης Ανδριώτης συνεχίζει να αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο του στις φωτογραφικές του αναζητήσεις, έχοντας στο ενεργητικό του μια σειρά από πορτραίτα ηλικιωμένων του Γηροκομείου Βόλου, τα οποία παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο έκθεσης που πραγματοποίησε τόσο Βόλο όσο και εκτός των τειχών. Παράλληλα αποτυπώνει πρόσωπα παιδιών Ρομά από την περιοχή του Αλιβερίου, ενώ στο πεδίο των φωτογραφικών ενδιαφερόντων του περιλαμβάνονται επίσης μια σειρά από επιτύμβιες φωτογραφίες, που προέρχονται από το παλιό κοιμητήριο.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου