ΤΟΠΙΚΑ

Κίνδυνος εξαφάνισης της Χημείας από τη Δευτεροβάθμια

κίνδυνος-εξαφάνισης-της-χημείας-από-τ-2606

Κατά του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας η Ενωση Ελλήνων Χημικών

Συνάντηση με τον εισηγητή του Νομοσχεδίου για την Παιδεία, Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα, είχε προχθές αντιπροσωπεία της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή.

Οι χημικοί ενημέρωσαν τον κ. Κόνσολα για τις θέσεις και τις προτάσεις τους, σχετικά με την Τροπολογία που προωθεί το ΥΠΑΙΘ για την εξέταση του μαθήματος της Χημείας διαζευκτικά με ένα μάθημα σχετικό με την Πληροφορική.

Ο εισηγητής της Ν.Δ. είχε γνώση του θέματος, η συζήτηση διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα και υπήρξε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων.

Ενόψει της εισαγωγής του νομοσχεδίου για την έρευνα και την καινοτομία στην Ολομέλεια της Βουλής, η ΕΕΧ θα εντείνει την προσπάθειά της να ενημερώσει για τις θέσεις της και τις συνέπειες που θα έχει μια ενδεχόμενη ψήφιση της τροπολογίας, η οποία θα οδηγήσει με έμμεσο τρόπο στην εξαφάνιση της Επιστήμης της Χημείας από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του 21ου αιώνα, με αποτέλεσμα να δυσχεράνει το έργο όλων των τμημάτων και των σχολών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που προαπαιτούν γνώσεις Χημείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου