ΤΟΠΙΚΑ

Εμπορικός Σύλλογος: Να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή 5 Νοεμβρίου

εμπορικός-σύλλογος-να-παραμείνουν-κλ-260049

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου ως συνδικαλιστικό όργανο των εμπόρων της αγοράς με βάση τις ανάγκες των μελών του και θέτοντας τα θεμέλια για προοπτικές διατήρησης και επιβίωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τοπικά αλλά και πανελλαδικά, προτρέπει τα μέλη του να μην κινηθούν με βάση τη λογική του «φόβου του απέναντι πολυκαταστήματος που μπορεί να παραμείνει ανοικτό την Κυριακή» και να τηρήσουν το ωράριο λειτουργίας, όπως διαμορφώθηκε μέσα από τις δικές τους ανάγκες.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου καλεί τα μέλη του να παραμείνουν κλειστά την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017, καθώς η λειτουργία των καταστημάτων είναι προαιρετική. «Η έναρξη των ενδιάμεσων εκπτώσεων την Τετάρτη 1ης Νοεμβρίου έως Παρασκευή 10ης Νοεμβρίου δίνει τη δεκαήμερη δυνατότητα στον καταναλωτή να εκμεταλλευτεί τις καλύτερες τιμές που διαθέτουν τα καταστήματα μας, καθ΄ όλη τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων», επισημαίνεται από την Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου.

H ομόφωνη απόφαση αυτή του ΔΣ του ΕΣΒ λήφθηκε σύμφωνα με την δυναμική γνώμη των εμπόρων κι επιχειρηματιών της πόλης, όπως έχει διεξαχθεί από την έρευνα «Θερινές Εκπτώσεις 2017», η οποία υπέδειξε ότι το 84 % των ερωτηθέντων εμπόρων δεν επιθυμούν τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές πλην των Κυριακών των εορταστικών περιόδων (Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Πάσχα). Ο εμπορικός κόσμος του Βόλου διατυπώνει ξεκάθαρα το μήνυμα, ότι το θέμα λειτουργίας των καταστημάτων 8 Κυριακές έχει απαξιωθεί.

Επιπρόσθετα σε ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρονται τα ακόλουθα: «Καλούμε επίσης το καταναλωτικό κοινό της πόλης μας να μην κάνει τις αγορές του την Κυριακή. Αντιθέτως να «αποδοκιμάσει» όσα πολυκαταστήματα παραμείνουν ανοικτά. Γιατί σε κάθε περίπτωση ισχύει η φράση «Αν είσαι έτοιμος να ψωνίσεις Κυριακή να είσαι έτοιμος να δουλέψεις και Κυριακή». Σε ό,τι αφορά τον ίδιο τον καταναλωτή τα εμπορικά καταστήματα της πόλης μας είναι πάντα πρόθυμα κι ανοιχτά για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του όπως λειτουργούν σύμφωνα με το ωράριο και τα παλαιότερα έτη.

Ακόμη, ας γνωρίζουν ότι είναι μύθος ότι παντού στην Ευρώπη τα καταστήματα παραμένουν ανοικτά τις Κυριακές, όταν τις καθημερινές ανοίγουν στις 10.00 και κλείνουν στις 18.00. Όταν παρθούν ουσιαστικές αποφάσεις για την άνθιση της χώρας μας τότε ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου όπως και κάθε Σύλλογος στην Ελλάδα θα είναι αρωγοί αυτής της ανάπτυξης, που θα φέρει νέες θέσεις εργασίας στα εμπορικά καταστήματα, που δεν θα επιβαρύνει την ποιότητα ζωής των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων και θα επαναφέρει το βασικό μισθό των υπαλλήλων που υπήρχε προ κρίσης.

Το μέτρο της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας δοκιμάστηκε κι απέτυχε παταγωδώς καθώς δεν κατάφερε να αποτρέψει το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά αντιθέτως άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» για την επικράτηση ξένων μονοπωλίων, ενώ τελικά συμβάλλει στο κλείσιμο ακόμα περισσότερων τοπικών επιχειρήσεων. Η ανάπτυξη της αγοράς θα έρθει μέσα από στοχευόμενες κινήσεις ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με εθνική στρατηγική για την ανασυγκρότηση της οικονομίας για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη (2η ευκαιρία, χαμηλότοκα δάνεια, αδέσμευτος λογαριασμός κ.ά).

Στέλνουμε το μήνυμα αυτό όχι γιατί δεν θέλουμε να δουλέψουμε, αντιθέτως μάλιστα γιατί θέλουμε να δουλεύουμε, γιατί θέλουμε να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας, γιατί θέλουμε να ανταμείβουμε τους εργαζομένους μας με αξιοπρέπεια κι όχι να λειτουργούμε σαν σκλάβοι των πολυεθνικών. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου