ΤΟΠΙΚΑ

40 μήνες φυλάκιση για την αρπαγή αλυσίδας από τον λαιμό ηλικιωμένης

40-μήνες-φυλάκιση-για-την-αρπαγή-αλυσίδα-259841

«Καμπάνα» από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 35χρονο Ρομά για κλοπή. Ο κατηγορούμενος στις 8 Αυγούστου 2015 άρπαξε από τον λαιμό ηλικιωμένης στον Βόλο την αλυσίδα που φορούσε στην οποία είχε περάσει τη βέρα της.

Το περιστατικό είχε συμβεί στον Βόλο, στο κέντρο της πόλης. Ο κατηγορούμενος επιβιβάστηκε στη συνέχεια στο αυτοκίνητό του και εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ωστόσο, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, η οποία ερευνούσε την υπόθεση, μετά από κάποιο διάστημα προχώρησε στον εντοπισμό του.

Ο δράστης αναγνωρίστηκε από την παθούσα, η οποία σήμερα έχει αποβιώσει και εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία, καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Χθες, το δικαστήριο εκδίκασε την υπόθεση απουσία του κατηγορουμένου και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 40 μηνών χωρίς μετατροπή και χωρίς αναστολή.

Καταδίκη για κλοπή ιδιαίτερα μεγάλης αξίας

Στο μεταξύ, καταδικαστική ήταν η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου για 21χρονο Ρομά, ο οποίος τον Αύγουστο του 2016 εισήλθε σε μονοκατοικία στον Βόλο απ’ όπου αφαίρεσε κοσμήματα συνολικής αξίας 20.000 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος, όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, μπήκε στο σπίτι από την πίσω πόρτα, ενώ οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν. Αφού έκλεψε τα κοσμήματα, στη συνέχεια πήρε από τη τσάντα της παθούσας τα κλειδιά του αυτοκινήτου της και απομακρύνθηκε από την περιοχή με αυτό.

Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου εντόπισε το αυτοκίνητο και το απέδωσε στην παθούσα.

Από την περαιτέρω προανάκριση της υπόθεσης η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας ταυτοποίησε και τα στοιχεία του δράστη από τα δακτυλικά του αποτυπώματα που είχαν μείνει στο αυτοκίνητο.

Το δικαστήριο καταδίκασε ερήμην τον 21χρονο επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 30 μηνών, μετατρέψιμη προς δέκα ευρώ ημερησίως, εφέσιμη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου