ΤΟΠΙΚΑ

Ξεχείλισε το… ποτήρι για τους τρίτεκνους

ξεχείλισε-το-ποτήρι-για-τους-τρίτεκν-259792

Πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Νομαρχία

Τον τερματισμό του εμπαιγμού που υφίστανται με τις ανείπωτες καθυστερήσεις στην καταβολή των προνοιακών και οικογενειακών επιδομάτων ζήτησαν χθες οι τρίτεκνοι της Μαγνησίας που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο της Νομαρχίας.

Οι τρίτεκνοι έχουν να δούνε το χρώμα του χρήματος μήνες, ενώ από τις αρμόδιες υπηρεσίες τους παραπέμπουν από εβδομάδα σε εβδομάδα. Η υπόσχεση που εισέπραξαν χθες είναι ότι μέχρι τις 10 Νοεμβρίου θα έχουν πληρωθεί τα επιδόματα ωστόσο η κάθε δέσμευση για τους ίδιους αποτελεί γράμμα κενό μέχρι να υλοποιηθεί.

Οι αλλεπάλληλες αναβολές και οι αστήριχτες δικαιολογίες έχουν φέρει σε απόγνωση τους δικαιούχους και παράλληλα έχουν οξύνει ακόμα περισσότερο την ήδη προβληματική τους κατάσταση, όπως τόνισε χθες η Σούλα Βακουφτσή, πρόεδρος του συλλόγου «Η ΑΡΓΩ» και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδος.

«Οι τρίτεκνες οικογένειες, που με πρόσχημα την κρίση, σήμερα είμαστε σε τραγική κατάσταση από τα γενικότερα μέτρα της κυβέρνησης, τις μαζικές περικοπές μισθών και συντάξεων, την υπερφορολόγηση και την ανεργία, δεχόμαστε ένα ακόμα πλήγμα, αφού χιλιάδες δικαιούχοι στερούμαστε επιδόματα που είναι αναγκαία για ν’ αντιμετωπίσουμε τις εξαθλιωτικές συνθήκες διαβίωσης».

Σύμφωνα με την κ. Βακουτφσή, την ώρα «που η πατρίδα μας βρίσκεται σε μια κρισιμότατη καμπή στη νεότερη ιστορία της, την ώρα που ο λαός μας αισθάνεται ότι το τελευταίο οχυρό στήριξης της ελληνικής κοινωνίας είναι η οικογένεια, αυτή ακριβώς την ώρα ο Πρωθυπουργός, η Ελληνική Κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι των «Θεσμών», εξαπολύουν δριμύτατη επίθεση στην ελληνική οικογένεια. Οι ψευδεπίγραφες προεκλογικές δεσμεύσεις ότι οι οικογένειες με τρία παιδιά θα χαρακτηριστούν πολύτεκνες και ότι τάχα στηρίζουν το δικαίωμα στην τεκνοποιία όλων όσων ζουν στη χώρα, αποδεικνύονται λόγια χωρίς αντίκρισμα. Διαψεύδουν καθημερινά τις προσδοκίες των πολυμελών οικογενειών και με τη ΜΗ χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων και των υπολοίπων κοινωνικών προνοιών, βάζουν ταφόπλακα στο θεσμό της Οικογένειας και στο Δημογραφικό».

Οι οικογένειες με τρία παιδιά διεκδικούν να σταματήσει κάθε συζήτηση για μείωση και περικοπές στα επιδόματα, να βρεθούν εδώ και τώρα τους απαιτούμενους πόρους για την ενίσχυση του θεσμού της οικογενείας και την χορήγηση των προνοιακών – οικογενειακών επιδομάτων και βοηθημάτων.

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Μαγνησίας θα συμμετέχει επίσης και στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρυχθεί από ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ για τις 12 Νοεμβρίου.

Τι απαντάει το υπ. Εσωτερικών για τους τρίτεκνους σε ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου

Οριστική, δίκαιη και αποδοτική λύση υπόσχεται το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναφορικά με τη θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος υπουργός κ. Π. Κουρουμπλής στην απάντησή του αναφέρει ότι κύριος στόχος του υπουργείου είναι η επανεξέταση του Νόμου «Καλλικράτη» στους τομείς κοινωνικής πολιτικής προκειμένου να ελεγχθούν με ιδιαίτερη προσοχή οι ανάγκες και τα δικαιώματα των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών».

Υποσχέθηκε μάλιστα πως θα μελετήσει με μεγάλη ευαισθησία τυχόν επιμέρους προτάσεις και προβλήματα τρίτεκνων οικογενειών, που εμπίπτουν στο πεδίο αρμοδιοτήτων αυτού, συνεισφέροντας κατά το δυνατόν στην άρση των κοινωνικών ανισοτήτων σε βάρος των οικογενειών αυτών.

Ολα αυτά βέβαια θα πρέπει να γίνουν σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του οποίου η απάντηση ακόμη εκκρεμεί. Ωστόσο, η καλή πρόθεση του Υπουργού κ. Π. Κουρουμπλή είναι ένα πρώτο θετικό βήμα, αν αναλογιστεί κανείς πως για το εν λόγω ζήτημα η Κυβέρνηση δεν είχε καν απαντήσει σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει ο κ. Μπουκώρος κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο. Αρκεί βέβαια η καλή πρόθεση να γίνει και πράξη, γιατί αυτό έχουν ανάγκη χιλιάδες τρίτεκνες οικογένειες στην επικράτεια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου