ΤΟΠΙΚΑ

Οι 13 «φρουροί» της κάλπης για τις εκλογές της Κεντροαριστεράς στη Μαγνησία

οι-13-φρουροί-της-κάλπης-για-τις-εκλογ-259771

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές του ηγέτη στον νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς οι οργανωτικές προετοιμασίες στη Μαγνησία.

Η Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας του Βόλου συνεδρίασε προχθές παρουσία όλων των εκπροσώπων των υποψηφίων προέδρων και όρισε τους υπευθύνους σε κάθε εκλογικό κέντρο που θα λειτουργήσει στη Μαγνησία. Παράλληλα εξετάστηκαν οι προτάσεις για τους εθελοντές που θα συγκροτήσουν τις εφορευτικές επιτροπές σε όλα τα εκλογικά τμήματα.

Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής σε τοπικό επίπεδο: Στα τρία εκλογικά τμήματα του Βόλου υπεύθυνος ορίστηκε ο γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Γιάννης Σακκόπουλος, στο εκλογικό τμήμα της Νέας Ιωνίας υπεύθυνη ορίστηκε η αναπληρώτρια γραμματέας Μαρία Γίτση και ακολουθούν: Στο Βελεστίνο υπεύθυνος ο κ. Χρ. Παπαρούνας, στο Στεφανοβίκειο ο κ. Ι. Παπαϊωάννου, στον Αλμυρό ο κ. Βασίλης Φυτιλής, στη Σούρπη ο κ. Κ. Χαλάτσης, στην Πορταριά ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Κοντορίζος, στη Ζαγορά ο κ. Δημ. Σπανός, στην Αργαλαστή ο κ. Ι. Διανελλάκης, στο Τρίκερι ο δήμαρχος Ν. Φουρτούνας, στη Σκιάθο ο κ. Φ. Ζεμπέκης, στη Σκόπελο η κ. Αθηνά Ντάκη και στην Αλόννησο ο κ. Κων. Καλογιάννης.

Σε κάθε εκλογικό κέντρο τη διαδικασία θα αναλάβει εφορευτική επιτροπή, ενώ παρόντες επίσης θα είναι δύο εκπρόσωποι από το σύνολο των υποψηφίων και ένας υπεύθυνος τάμπλετ.

Οι εκλογές, όπως είναι γνωστό θα πραγματοποιηθούν στις 12 Νοεμβρίου, ενώ αν χρειαστεί δεύτερος γύρος, σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Αλιβιζάτου θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή 19 Νοεμβρίου. Αυτό που μένει ακόμη σε εκκρεμότητα είναι το αντίτιμο που θα πληρώνει ο κάθε πολίτης για να μετέχει στη διαδικασία. Σύμφωνα με έγκαιρες πληροφορίες η επικρατέστερη άποψη είναι να καθοριστεί αντίτιμο 3 ευρώ, χωρίς να αποκλείεται το ποσό να διαφέρει για ειδικές κατηγορίες όπως άνεργοι, μονογονεϊκές, ΑμεΑ κ.ά.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου