ΛΑΡΙΣΑ

Συγκίνηση στην παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Σούρλα στη Λάρισα

συγκίνηση-στην-παρουσίαση-του-βιβλίο-259564

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην εκδήλωση που διοργάνωσαν η Ένωση Αποστράτων Λάρισας, σε συνεργασία με τη Λέσχη Εφέδρων Καταδρομέων Λάρισας και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Λάρισας, στην οποία παρουσιάστηκε το 2ο βιβλίο του τέως υπουργού, και αντιπροέδρου της Βουλής Γεώργιου Σούρλα «Το Εθνικό Χρέος προς τους άταφους ήρωες του 1940».

Όπως τόνισε ο συγγραφέας, «πρόκειται για έναν φόρο τιμής στους ήρωες του 1940, οι οποίοι λάμπρυναν την ιστορία του Έθνους, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην τελική έκβαση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά εκτός από την όψη της τιμής υπάρχει και η όψη της ενοχής για τους 7.976 στρατιώτες που έπεσαν στα πεδία των μαχών, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων παραμένουν ακόμα και σήμερα άταφοι. Οι 521 από αυτούς ήταν Λαρισαίοι, ενώ μεγάλος υπήρξε και ο αριθμός στρατιωτών από την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα».

«Αυτές τις μέρες εκφωνούνται πανηγυρικοί λόγοι για τη θυσία αυτών των παιδιών, αλλά μετά τους ξεχνάμε», σημείωσε ο τέως υπουργός, τονίζοντας ότι εκδηλώσεις όπως η σημερινή είναι παράλληλα ενημερωτικές, ευαισθητοποίησης των αρμοδίων και απαίτησης αποτελεσματικών παρεμβάσεων.

«Οι άταφοι πεσόντες πρέπει να δικαιωθούν, αλλά και εμείς θα πρέπει να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους», κατέληξε ο κ. Σούρλας.

Στην εκδήλωση, που συντόνισε ο δημοσιογράφος, Βαγγέλης Βουλάγκας, μίλησε επίσης ο τέως Αρχηγός ΓΕΣ, Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, ενώ παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ:

Πηγή: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου